33. kolo
19.05.2022 20:45 CET
3 : 2
(0:2)

Reportáž

Richarlison (© AFP)

Everton si otočkou proti Crystal Palace zajistil záchranu

Everton otočil dohrávku 33. kola Premier League a porazil Crystal Palace 3:2. Hosté vedli po gólech Matety a Jordana Ayewa, za domácí se však ve druhé půli trefili Keane, Richarlison a Calvert-Lewin, díky čemuž mají jistou záchranu.

V patnácté minutě Andersen fauloval Richarlisona a trestného kopu z 22 metrů se ujal sám faulovaný parádně. Jack Butland se po míči natahoval marně, ale zachránilo ho břevno, od jehož horní části se míč odrazil do zámezí. Pět minut nato Gomes podrazil Schluppa a přímý kop dostali hosté. Při Ezeho trestném kopu si domácí nerozebrali hráče a Jean-Philipe Mateta pohodlně hlavičkoval úplně sám z malého vápna o zem do sítě.

Domácí mohli srovnat ve 27. minutě, když si na Colemanův přetažený centr naběhl úplně volný Vitalij Mykolenko, jenže volej zpoza rohu malého vápna netrefil naplno a míč po odskoku o trávník skočil vysoko nad břevno. Neproměněná šance jej musela mrzet o dvě minuty později, když Toffees inkasovali podruhé. Pickford vytahoval jednou rukou centr zleva jen na kopačky Wilfrieda Zahy, jehož střelu pak sotva vyrazil a Jordan Ayew dostal balon přes shluk těl za brankovou čáru.

V 54. minutě se domácí vrátili do hry a znovu v tom byl přímý volný kop. Mason Holgate vystartoval na přetažený míč a hlavou ho skvěle sklepl pod sebe. Michael Keane pak v tlačenici správně falšovanou levou šajtlí k tyči obstřelil hostujícího brankáře. Deset minut nato však Pickford podržel domácí při velké šanci Matety, který dostal křížný pas nalevo za obranu a pálil z osmi metrů k tyči.

Domácí se nakonec přeci jen dočkali vyrovnání, a to v 75. minutě. Colemanův přetažený centr sebral nalevo Holgate, jeho zablokovanou střelu zachytil Richarlison a přes dva skluzující hráče dokázal poslat balon na bránu. Nečekaně rotující střelu brankář Butland promáchl a musel ji vylovit ze své sítě.

Absolutní výbuch zažil Goodison Park v 85. minutě, když domácí otočili vývoj zápasu a hrací plochu zaplavili desítky příznivců Evertonu. Dominic Calvert-Lewin prudkou hlavičkou umístil do sítě trestný kop Demaraie Graye, zamířil přesně k pravé tyči. Duel se dohrával až po opětovném vyklizení hrací plochy, a nakonec skončil až v 97. minutě. Everton si však mohl definitivně oddechnout.

Autor: Petr Procházka / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Jestliže Everton neudělal za 1,91 Brentford, jak potom muže za 1,92 udělat Crystal Palace?????

Reagovat
smazaný uživatel

Bukwice mě sleduje 1,93. I na tebe dojde.

Reagovat
REPLIKATOR

CP dá min. 1 gól.

Reagovat
Kuba94

Škoda že se zachránili.

Reagovat
ian.rush

Gratulace EFC, bez vás by to nebylo ono.

Reagovat
ian.rush
Reagovat
HullCity

Za mě strašný teda...chápu, když takto slaví záchranu kluby jako Burnley nebo třeba WBA, ale Everton?

Reagovat
DidusIneptus

Reagovat
DidusIneptus

Everton tradiční liverpoolské derby pro příští rok zachováno.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele