17. kolo
15.12.2021 20:30 CET
2 : 2
(1:2)

Reportáž

Jordan Ayew (© AFP)

Duel Crystal Palace se Southamptonem vítěze nenašel

Crystal Palace remizoval v zápase sedmnáctého kola Premier League se Southamptonem 2:2. Domácí poslal hned v úvodu utkání do vedení Wilfried Zaha, za Saints však poté skóre otočili James Ward-Prowse a Armando Broja. Poslední slovo však nakonec stejně měli hráči Crystal Palace, když ve druhém poločase vyrovnal Jordan Ayew.

Hráči se na hřišti sotva rozkoukali a Crystal Palace šel už ve druhé minutě do vedení. Hosté přišli na polovině hřiště o balon a následnou akci táhl Edouard. Ten si poté vybral po své levici nabíhajícího Wilfrieda Zaha, který se s míčem nepáral a propálil bezmocného gólmana Caballera. Po chvíli měli Eagles další šanci z rohového kopu, který rozehráli na krátko a Gallagher ve vápně hledal asistenta první branky Edouarda. Jeho pokus se však k hostujícímu brankáři vůbec nedostal, protože trefil jen obránce.

Ve dvaatřicáté minutě zastavil nedovoleným zákrokem Hughes hostujícího Broju a nabídnutého přímého kopu ze solidní vzdálenosti se ujal James Ward-Prowse. Ten míč poslal nádherně těsně nad zdí téměř do šibenice Butlandovy brány, samotný brankář Saints dokázal míč jen lehce škrtnout prsty, a to mu v cestě do sítě nezabránilo. O tři minuty později Southampton dokonal obrat. Armando Broja převzal míč zhruba třicet metrů od branky, udělal s ním pár kroků a vyslal nechytatelnou ránu k pravé tyči. Druhá překrásná branka večera aspirující minimálně na gól kola.

Ve druhém poločase nejprve za domácí zkoušel Caballerovu pozornost Edouard, jehož střelu vyrazil zkušený gólman na roh. V 65. minutě už se však domácí mohli radovat z vyrovnání. Edouardův pokus z rohu malého vápna ještě dokázal hostující brankář vyrazit špičkou nohy, jenže míč na zadní tyči doputoval pouze k Jordanu Ayewovi, který neměl slitování. Díky tomu si oba celky body rozdělily, Crystal Palace je v tabulce momentálně jedenáctý, Southamptonu patří patnáctá příčka.

Autor: Petr Procházka

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Určitě je nějak ošéfováno, aby Cr.Palace neZískal doma v následujících 2 zápasech 6 bodíku.

Reagovat
smazaný uživatel

Nedivil bych se, kdyby zustali u jednoho.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele