23. kolo
23.01.2022 15:00 CET
1 : 3
(0:2)

Reportáž

Virgil van Dijk (© AFP)

Reds díky skvělému prvnímu poločasu slaví výhru nad Eagles

První poločas opanovali po trefách Van Dijka a Oxlada-Chamberlaina Liverpoolští, ovšem krátce po změně stran snížil Édouard. V 89. minutě upravil na konečných 3:1 pro Reds z penalty Fabinho. Crystal Palace tak zůstává na třináctém místě, Reds drží druhou příčku a stíhají Citizens.

Liverpool od úvodu soupeře zatlačil a v 8. minutě se jeho aktivita odrazila v podobě vstřelené branky. Robertson zahrával rohový kop, do vápna vletěl jako utržený Virgil Van Dijk a svůj skvělý náběh, který obrana Palace nedokázala zachytit, přetavil v tvrdou hlavičku, na níž neměl Guaita nárok. Velká hrubka domácí defenzivy, jež si nepohlídala asi nejnebezpečnějšího hlavičkáře Kloppovy družiny.

Hosté dál dusili Eagles, kteří jen s vypětím veškerých sil zastavovali jejich neustálé výpady. Domácí celek naopak zatím příliš ofenzivního dobrodružství nenabídl. Liverpool naopak předvedl pěknou kombinaci po levé straně, na jejímž konci byl Fabinho. Z dobré pozice ale branku vysoko přestřelil.

Ve 32. minutě už Reds slavili druhý zásah a Andy Roberston si připsal už druhou asistenci v zápase. Tentokrát svým obloučkem přesně našel Oxladea-Chamberlaina, který si míč dobře zpracoval a tvrdou ranou nedal Guaitovi šanci. Domácí dlouho nekladli žádný odpor, až ve 39. minutě se Eagles poprvé trefili mezi tři tyče, Oliseho pokus ale skvěle chytil Alisson. Ke konci poločasu přeci jen domácí přidali a byli blízko snížení. Mateta si narazil s Olisem, obehrál Alissona a mířil do prázdné brány, brazilský gólman však ještě na poslední chvíli stačil jeho ránu vytěsnit.

Domácí pokračovali v aktivitě i po změně stran - Oliseho rána letěla těsně vedle a patičku Édouarda zastavil na čáře Alisson. V 55. minutě už hosté kapitulovali. Po vynikající průnikovce šli sami dva na brankáře Mateta s Édouardem a situaci pohodlně vykombinovali do prázdné brány. Andersenova jedovka z 57. minuty proskotačila kousek od pravé tyčky. Poté tempo výrazně polevilo. Až v 83. minutě zahrozil Olise, ale Alisson jeho pokus o lob zvládl a dál držel vedení hostů. V 89. minutě toto vedení pojistil Fabinho, který se nemýlil ze značky pokutového kopu po faulu na Jotu. Ten byl sice ještě nějaký čas konzultován s VARem, ale penalta byla následně udělena a brazilský zkušený záložník jí bez problému proměnil. Pro Liverpool tak stvrdil důležitou výhru.

Autor: David Ullrich / O2tv.cz

Komentáře (4)

Přidat komentář
M1ck0

Snad bez nervů 0:3

Reagovat
Shuriken_YNWA

0:2

Reagovat
MCFC_8

1:1

Reagovat
Elmas

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele