13. kolo
23.02.2022 20:30 CET
1 : 0
(0:0)
Stadión:
Turf Moor, Burnley

Reportáž

Ben Mee (© AFP)

Tottenham se neprosadil v Burnley, výhru domácích vystřelil Mee

O víkendu Tottenham bujaře slavil, ve středu ovšem tři body ze hřiště Manchesteru City nepotvrdil. Burnley totiž zvládlo svou oblíbenou disciplínu, tedy nepohlednou válku na Turf Moor. Výhru Clarets vystřelil - pochopitelně ze standardní situace - obránce Ben Mee.

Zejména první půle připomínala tradiční anglické setkání v bahně. Vytrvalý déšť skrápěl trávník, na němž měli především hosté potíže s kombinací. A tak jsme za prvních 45 minut neviděli téměř žádnou kloudnou akci. Snad jediný zajímavý střelecký pokus vyprodukoval domácí Brownhill, jenž nicméně zpoza pokutového území našel náruč hostujícího brankáře Llorise.

Ihned po změně stran však mohli jít Spurs zničehonic do vedení. Son ze standardní situace našel hlavu Kanea, který trefil břevno. Po hodině hry již pálil mezi tři tyče Davies, ovšem trefil jen dobře postaveného gólmana Popea.

Nejzajímavější pasáž utkání zahájili v 69. minutě centrující McNeil a hlavičkující Rodriguez, jehož vychytal Lloris. Vzápětí táhl na druhé straně protiútok Son, který nakonec vybídl k zakončení Kulusevskiho, ten ovšem těsně netrefil bránu. Neproměněný útok byl záhy potrestán. Na volný kop Brownhilla si naskočil Mee a hlavičkou překonal Llorise - 1:0.

V závěru si Mee mohl ještě připsat asistenci, když po rohovém kopu poslal balón před svatyni Tottenhamu, kde ale Rodriguez přestřelil břevno. Hosté se nicméně na odpověď nezmohli a do Londýna se vraceli s prázdnou.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele