22. kolo
01.03.2022 20:45 CET
0 : 2
(0:0)
Stadión:
Turf Moor, Burnley

Reportáž

Radost hráčů Leicesteru (© AFP)

Leicester prolomil venkovní kletbu, veze body z Burnley

Leicester City po dlouhé době zvládl venkovní zápas Premier League a v dohrávce 22. kola porazil Burnley 2:0. O výhru se v poslední desetiminutovce postarali James Maddison a Jamie Vardy.

Hosté měli první velkou šanci v deváté minutě. Ricardo Pereira obelstil McNeila a vyslal tvrdou přízemní ránu, kterou bravurně na brankové čáře vyrazil Nick Pope. Deset minut poté mohl Leicester potrestat chybu Tarkowskiho, kterého obral Patson Daka, jenže i ten si vylámal zuby na výborném domácím gólmanovi.

Přesto se ve dvacáté minutě ujali vedení domácí. Střelu Aarona Lennona dorazil pohodlně do prázdné brány Maxwel Cornet, ten se však době spoluhráčovy střely nacházel v těsném ofsajdu a radost domácí byla předčasná. Pope poté pokračoval v brilantním výkonu, dvakrát zastavil Harveyho Barnese.

V 82. minutě už však domácí brankář svůj tým nezachránil. Kasper Schmeichel poslal dlouhý nákop na Vardyho, který jej poté předal do běhu na Maddisona, a ten se zpoza vápna trefil technickou střelou placírkou přesně k tyči Popeovy branky.

Vyrovnáno mohlo být o dvě minuty později. Po přetaženém rohovém kopu se k zakončení dostal na zadní tyči Wout Weghorst, jenže v pádu nedokázal balon nasměrovat do poloprázdné brány Foxes. A tak přišla pojišťovací branka. Po levém křídle unikl v 90. minutě Barnes, který na malém vápně přesně našel hlavu Vardyho, který se v takovýchto situacích mýlí málokdy.

Autor: Petr Procházka / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele