12. kolo
20.11.2021 16:00 CET
3 : 3
(2:3)
Stadión:
Turf Moor, Burnley

Reportáž

Radost hráčů Burnley (© AFP)

Crystal Palace v přestřelce remizoval s Burnley

V nečekanou přestřelku se zvrhlo utkání dvou týmů se zlepšující se formou. Crystal Palace v Burnley vedl po trefě Bentekeho, otočit ale dokázali Mee s Woodem. Ještě během první půle stihli další obrat Benteke a Guéhi, po pauze srovnával Cornet na konečných 3:3.

Na první gól se na Turf Moor nečekalo dlouho. Už v deváté minutě Andersen přiťuknul Bentekemu, který dokázal přízemní ranou o tyč otevřít skóre. Vzápětí mohl zdvojnásobit rozdíl Gallagher, z dobré pozice ale pálil jen doprostřed. Namísto toho přišlo srovnání, když Westwoodův rohový kop našel přesně hlavu Bena Meeho, od níž putoval balón nechytatelně do brány.

Zanedlouho dokázali Clarets završit obrat a opět v tom měla prsty standardní situace. Ta tentokráte přistála na zadní tyči na hlavě Tarkowského, který vrátil do ohně na Chrise Wooda. Ten už si stejnou částí těla poradil a překonal brankáře. Utkání mělo opravdu velký spád a blízko vynulování tohoto gólu byl Benteke, jenž nakonec z malého vápna pálil mimo.

Napodruhé už byl Christian Benteke úspěšný. Ve vápně na sebe Gallagher nalákal hned tři bránící hráče a přihrál belgickému snajprovi, jenž z prvního dotyku uklidil míč podél gólmana. Ještě před pauzou se Eagles dokonce dostali dovedení. Nakrátko rozehraný přímý kop rezultoval v centr do vápna, po němž Pope vychytal Gallagherovu hlavičku. Balón ale srazil jen k Marcu Guéhimu, jenž silou propálil zeď bránících hráčů na čáře.

Ihned po přestávce se domácí hnali za vyrovnáním. McNeilově střele sice ještě kousíček chyběl, nicméně vzápětí Tarkowski poslal přetažený míč na Maxwela Corneta, jehož famózní volej zapadl do šibenice Guaitovy svatyně. Po hodině hry se gólman Orlů musel činit proti Gudmundssonově ráně z hranice vápna.

Jeho rukavicím neunikla ani Tarkowského hlavička, další závary se udály na stejném konci hřiště v nastavení. Westwood nedokázal prostřelit početný houf soupeřových hráčů, Vydrovu obrovskou příležitost zneškodnil Guaita a uhájil tak bod pro svůj tým.

Autor: Martin Vejdělek / onlajny.com, highlightsfootball.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele