36. kolo
16.05.2021 15:05 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Harry Kane (© AFP)

Spurs výhrou nad Wolves udělali další krok do pohárů

Tottenham Hotspur vyhrál v duelu 36. ligového kola s Wolverhamptonem Wanderers 2:0. O vítězství londýnského celku rozhodli Kane a Højbjerg.

Domácí začali zostra, Harry Kane vypálil v šesté minutě zpoza vápna do tyče. Na další šanci si však útočník Spurs musel počkat na konec první půle, kdy už jeho pokus byl úspěšný! Højbjerg našel skvělou kolmicí Harryho Kanea za obranou Wolves, Kane si posunul míč kolem padajícího Coadyho a pokořil brankáře Patrícia.

V 50. minutě se do šance dostali i hosté. Po centru se k zajímavé hlavičce dostal naprosto osamocený Saïss, míč však netrefil dobře a zakončoval přímo doprostřed branky.

O čtyři minuty později domácí znovu orazítkovali tyčku. Harry Kane se dostal do vyložené šance a Rui Patrício jeho střelu vyrazil na tyč. K dorážce se probojoval Dele Alli, který ale také trefil tyč, akorát tu druhou.

"Kohouti" tak nakonec své vedení dokázali navýšit až v 62. minutě. Střelu Garetha Balea zpoza pokutového území Rui Patrício vyrazil jen před sebe, kam nejrychleji doběhl Pierre-Emile Højbjerg a neměl se zakončením žádný problém.

Po chvilce už to však zase mohlo být jen o gól. Hostům se povedla výborná souhra u postranní čáry, na pravém křídle se pak uvolnil Morgan Gibbs-White, jenž připravil výbornou pozici pro Fábia Silvu, ten však trefil svoji střelu velmi špatně a nasměroval ji výrazně vedle domácí branky.

V závěru zápasu už Tottenham dokázal svého soka uhlídat a zaslouženě udržel tři body na své půdě. Spurs tak poskočili na šesté místo před West Ham, který opět ztratil a dále se propadá tabulkou. Wolves jsou dvanáctí.

Autor: Petr Procházka / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele