5. kolo
18.10.2020 17:30 CET
3 : 3
(3:0)

Reportáž

Radost hráčů West Hamu (© AFP)

Šílené. West Ham v senzačním závěru sebral Tottenhamu třígólové vedení

Ještě nikdy v dějinách Premier League neztratil tým vítězství, pakliže vedl po 81 minutách 3:0. Až dnes. Neuvěřitelný zápas na Tottenham Stadium skončil mohutnými oslavami West Hamu, přestože ten totálně nezvládl úvod duelu. Spurs měli po šestnácti minutách takřka odpracováno, jenže v Anglii nesmíte vypnout ani na jediný okamžik. Kladiváři pak celý duel bušili na soupeřovu bránu a dočkali se odměny. V poslední minutě nastavení zařídil bod za remízu 3:3 dechberoucí ranou z dálky Manuel Lanzini.

Takhle si svůj obnovený debut v dresu Tottenhamu Gareth Bale nepředstavoval. Do Londýna se vrátil po sedmi letech v Realu Madrid a spokojeně sledoval, jak jeho spoluhráči snadno a rychle získávají pohodlné vedení. Právě po jeho příchodu se však West Ham vzepjal ke smrtící odvetě. Jeden z nejlepších fotbalistů světa posledních let měl navíc ještě před vyrovnáním na kopačce definitivní rozhodnutí.

Kdo by to byl čekal, poté, co hned v první minutě uprchnul obraně Son Heung-min a po rychlé kličce Balbuenovi otevřel skóre zápasu. Vstřelil už svůj sedmý gól v sezóně a dostal se do čela tabulky střelců po bok Calvert-Lewina. Je skoro k nevíře, že na šest branek, stejně jako na tu dnešní, mu nahrál Harry Kane.

Tihle dva jsou momentálně nezastavitelní - především kapitán anglické reprezentace hraje v životní formě. Krátce po vybídnutí Sona si pro změnu od Korejského spoluhráče vzal míč a propálil vše, co mu stálo v cestě. No a v 16. minutě to bylo už 3:0, protože právě Harry Kane trknul do sítě centr od Reguilóna. Pět zápasů, pět gólů, sedm asistencí.

Takhle vydržel výsledek až do poločasu, i když se nelze nezmínit o srdnatých snahách West Hamu na konsolidaci skóre. Kladiváři útočili především po stranách, aktivní byl Jarrod Bowen i jeho druh na pravé straně Vladimír Coufal. Na něm bylo znát, že rychlostně proti Sonovi a Reguilónovi úplně nestíhá, ale bojovností je naopak převyšuje.

Před pauzou i po pauze se musel Tottenham často bránit, ale dařilo se mu to brilantně. Především Toby Alderweireld byl ve vápně jako stožár, který odvracel jakékoli nebezpečí hostí. Byl skvělý ve vzduchu i na zemi. Jedinou výjimkou byla gólovka Fornalse, jenž dobíhal míč po střele Antonia asi metr od brankové čáry. Nestačil však včas zareagoval a hlavičkoval trestuhodně nad.

Na opačné straně mohl vsítit čtvrtý gól Kane, tentokrát však jeho rána narazila na tyčku. A pak to začalo. Ve dvaaosmdesáté minutě Aaron Cresswell posadil míč na hlavu Fabiana Balbueny - 1:3. O další tři minuty později se zjevil za obrannou linií Spurs Vladimír Coufal, jehož centr si srazil do vlastní sítě Davinson Sánchez - 2:3.

To už byl na hrací ploše Gareth Bale. Miláček fanoušků Tottenhamu se mohl hned při obnoveném debutu stát hrdinou, ale jak krásně obehrál Ogbonnu, tak už se mu tváří v tvář Fabianskimu nepovedlo trefit bránu. Mohl tak nevěřícně sledovat, jak se další střídající hráč Manuel Lanzini fenomenálně opírá do odraženého balónu a posílá jej do šibenice Llorisovy svatyně. Gól roku, 3:3 a závěrečný hvizd.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (21)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Lloris - Aurier, Davinson, Alderweireld, Reguilon - Winks, Hojbjerg - Lucas, Ndombele, Son - Kane

Reagovat
trywii & TOTTENHAM

Lloris - Doherty, Sanchez, Toby, Revuilon - Hojbjerg, Sissoko, Ndombele - Lucas, Kane, Son

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ndombeleho bych taky chtěl někdy vidět na AM, ale s Jožkou je to asi nereálné.

Reagovat
smazaný uživatel

Veď on tam prakticky hraje toho najvysunutejšieho z trojice Hojbjerg, Sissoko, Ndombele. Jak v zápase proti United.

Reagovat
smazaný uživatel

Ano, je z nich nejvíc ofenzivní, ale pořád nehraje klasické AM. Má dost defenzivních úkolů což je k jeho schopnostem pochopitelné. No Uvidíme jak to bude dnes, škoda Gia.

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

COYI

Reagovat
smazaný uživatel

Lloris - Doherty, Toby, Sanchez (Tanganga), Reguilon - Hojbjerg, Ndombele, Sissoko - Lucas , Kane, Son

Reagovat
duloig

Uvidíme ako sa odrazí posledný výborný výkon po repre prestávke. C O Y I !!!!

Reagovat
duloig

No ty bláho.To bol koniec zápasu teda.Mourko ide betónovať zas stavu 3:0?Sa mu vypomstilo.Spurs 3 góly za 16 min a Hammers 3 góly za 12 minút. Paráda,toto by mohlo chalanov nakopnúť.Som nečakal že nazbierame nejaké body po tom strašnom lose ale ide to nad očakávanie.COYI !!!!

Reagovat
OnlyWHU

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
OnlyWHU

Na nás si nikdo vyskakovat nebude!!! A zvlášť ne kohouti. Smekám za super výkon ve druhý půli s třešničkou na dortu Lanziniho. Takhle hrají KLADIVA. Škoda, že jsou zavřený hospody. A jedemeeee! COYI!!!

Reagovat
duloig

Lanziniho trefu keď som videl som málem spadol zo stoličky Neskutočná bodka za mačom COYI !!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
OnlyWHU

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Krasnej zapas.Bojovalo se az do konce,tak to ma bejt.COYI

Reagovat
OnlyWHU

Reagovat
duloig

COYI !!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele