17. kolo
02.01.2021 13:30 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Harry Kane (© AFP)

Tottenham neměl problém s Leedsem a po delší době zvítězil

Po čtyřech zápasech bez výhry si Tottenham zkraje nového kalendářního roku spravil chuť, když přesvědčivě porazil Leeds. Vítězství družiny manažera Josého Mourinha opět režírovali produktivní útočníci Harry Kane s Heung-minem Sonem.

První útočná vlaštovka přišla od hostů, když Alioski ve čtvrté minutě pálil z levé strany do boční sítě. Šest minut poté střílel Alioskiho spoluhráč Klich nad břevno. Tottenham se pořádně osmělil prvně až v 17. minutě, kdy po kombinace se Sonem mířil nepřesně Kane. Podobně dopadla též snaha domácího Bergwijna. Až po dvaceti minutách hry zaměstnal brankáře Leedsu Mesliera dánský záložník Højbjerg, avšak strážce svatyně United příliš nezaměstnal.

Ve 27. minutě ale dostali Spurs zničehonic obrovskou šanci ke skórování. Hosté totiž zaváhali při rozehrávce, což chtěl Winks využít přihrávkou na Bergwijna, toho ale na hranici pokutového území srazil Alioski, což hlavní sudí Coote posoudil jako penaltový zákrok. K pokutovému kopu se postavil Kane, který poslal Mesliera do strany, aby sám pak střelou doprostřed zajistil "Kohoutům" vedení.

Domácí využili uklidňujícího prvního zásahu k ještě jedné brance před přestávkou. Kane ve 43. minutě vyhledal z pravé strany před bránou volného Sona, jenž se zblízka nemýlil a nedal Meslierovi nárok. Po gólu Sona pálil ještě v první půli Davies, avšak dvoubrankový rozdíl ve skóre vytrval.

Jakékoli naděje Whites na dobrý výsledek rozmetali "Kohouti" pět minut po změně stran. Ndombélého ránu ještě Meslier vyrazil na rohový kop, ovšem na Sonem rozehranou standardní situaci si naskočil Alderweireld, jehož hlavičku gólman Leedsu nedokázal před brankovou čarou zastavit. Krátce poté střílel těsně vedle tyče Kane.

Čtvrtý gól Spurs mohl po hodině hry přidat Bergwijn, jenže po přihrávce od Sona ztroskotal na Meslierovi. Další šanci měl Bergwijn v 66. minutě poté, co jej vysunul Kane, ale Meslier byl opět úspěšnější a pokus z úhlu kryl. Už se zdálo, že zápas dospěje v naprostém klidu do úplného konce, avšak v nastavení viděl obránce Tottenhamu Doherty zbytečnou druhou žlutou kartu a sudí Coote jej vyloučením poslal předčasně ze hřiště.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele