1. kolo
13.09.2020 17:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Calvert-Lewin rozhodl o výhře Toffees nad domácími Spurs

Na úvod nového ročníku Premier League jsme se dočkali jednoho překvapení. Favorizovaný Tottenham totiž na domácí půdě kapituloval a přenechal všechny tři body Evertonu. O jeho radosti rozhodl primárně střelec Calvert-Lewin.

Domácí Tottenham šel do utkání s Evertonem v napjatém očekávání, zda začne nový ročník lépe, než jak zakončil ten minulý. Krizí poznamenaná sezona se zrovna ideálně nepovedla ani týmu z Liverpoolu, který dnes ovšem využil hned tří nových posil. Manažer Ancelotti tak poslal od prvních minut do hry oblíbence Allana, Doucourého a rovněž Jamese Rodrígueze, svůj dlouho pronásledovaný sen z Realu Madrid.

První půle se celkově povedla spíš Tottenhamu. "Kohouti" začali od úvodních okamžiků velmi aktivně napadat hráče soupeře a nenechávali jim příliš velký prostor. Højbjerg se odhodlal ke střele ze střední vzdálenosti a Pickford musel poprvé výrazně zasahovat. Pořádné komplikace si Tottenham naopak sám vyrobil, když v 16. minutě nahrál přes šíři hřiště Davies dozadu. Jenže nahrál tak špatně, že bleskurychlý Richarlison utekl až do zakončení. Povedlo se mu dokonce obejít i brankáře Llorise, jenže zakončit už svou akci nedokázal. Jeho rána z úhlu mířila hodně vysoko nad bránu.

Po půlhodině hry se pořádně zapotil i Everton. Zahrával sice rohový kop, ale nejenže z něj neudeřil. Navíc dovolil soupeři, aby se velmi rychle přesunul před jeho vlastní bránu. Son nahrál ještě lépe nabíhajícímu Allimu, který však v mlýnici dvou obránců dokázal napálit pouze brankáře Pickforda, jenž balon vyrazil nad.

Everton každopádně hrál velmi sympaticky a o pár minut později se předvedla také velká posila Toffees, James Rodríguez. Kolumbijský tvůrce hry obešel protihráče a vypálil z pětadvaceti metrů, jenže jeho technická rána se stočila těsně vedle tyče! Krátce před koncem první půle se ke slovu dostal i Tottenham a manažer Mourinho se mohl na lavičce uvztekat, když viděl, jak Doherty sám před Pickfordem po nahrávce od Harryho Kanea trefil jen brankáře hostí!

První půle každopádně nabídla několik zajímavých akcí a gólovek. Takže byla velká škoda, že na to ta druhá nedokázala reagovat stejně. Minimálně ne z pohledu Tottenhamu. První minuty sice ještě patřily domácímu týmu, ale jeho šance na tři body zboural Dominic Calvert-Lewin. Ten si v 55. minutě naběhl na standardní situaci zahrávanou obráncem Dignem a nekompromisní hlavičkou nedal Llorisovi šanci - 1:0 pro hosty.

Mourinho samozřejmě musel na nepříznivou situaci reagovat a do hry poslal Bergwijna, aby svůj útok trochu podpořil. Spurs sice drželi míč ve své moci poměrně jednoznačně, jenže přiblížit se k bráně Pickforda, to byl problém. Dvacet minut před koncem utkání navíc jen těsně minul bránu Richarlison, který překonal dva protihráče a protáhl i Llorise. Směrem dopředu Tottenham po změně stran jasně zklamal a nemohl na výhru pomýšlet.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Lloris - Doherty, Alderweireld, Dier, Davies - Hojbjerg, Sissoko - Lucas, Alli, Bergwijn - Son

Kaneovi by som dal čas, Ndombelé nemá fyzičku a s Lo Celsom neviem, čo je.

Reagovat
Unique

Jak hrál James Rodriguez prosím?

Reagovat
Krony

Velmi dobře, rozdával přesné míče, dvakrát se dostal do zakončení, jednou z dálky -těsně vedle. Podruhé ve nadějné pozici netrefil dobře míč, ale tohle byla na jeho dobrém výkonu jediná slabší chvilka.

Reagovat
Unique

Děkuji za info

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele