27. kolo
07.03.2021 20:15 CET
4 : 1
(1:1)

Reportáž

Harry Kane a Son Heung-Min (© AFP)

Tottenham potvrdil formu a rozstřílel Crystal Palace 4:1

S návratem Garetha Balea do základní sestavy se Tottenhamu podařilo chytit druhý dech, a to právě včas před nadcházejícím severolondýnským derby s Arsenalem. Po Burnley nyní na White Hart Lane schytal čtyřgólový debakl i další londýnský celek, Crystal Palace, který sice ještě v poločase držel nadějnou remízu 1:1, avšak hned po změně stran dvakrát inkasoval a nakonec kapituloval 4:1.

Zatímco Bale svými dvěma nedělními zásahy poskočil na bilanci šesti gólů v posledních šesti zápasech, Harry Kane si statistiky vylepšil ještě výraznějším způsobem, neboť kromě vlastních dvou branek také Baleovi na obě přihrál a v této sezoně tak má přímý podíl již na stěží uvěřitelných čtyřiceti gólech. Spurs se především díky výtečnému představení této dvojice posunuli na šesté místo, pouhé dva body od vytouženého místa čtvrtého. Palace zůstává třinácté, osm bodů od sestupu.

Domácí měli navrch i v první půli a ujali se zaslouženého vedení, když Moura obral o míč Milivojeviće a posunul jej pro Kanea, jenž v pokutovém území našel volného Balea na zadní tyči, aby snadno doklepl míč do odkryté branky. Na samém sklonku poločasu však hosté zničehonic udeřili a vrátili se do hry hned ze své první střely na bránu. Hříšník Milivojević svou chybu odčinil perfektním pasem na Christiana Bentekeho, který ve výskoku zabořil míč nekompromisní hlavičkou do horního růžku Llorisovy branky.

Bezprostředně po změně stran nastoupil na trávník v dresu hostí i uzdravený Wilfried Zaha, avšak Spurs se nenechali jakkoli rozhodit a sami hned na úvod druhé půle strhli zápas definitivně na svou stranu. Nejprve Kaneovu hlavičku po Reguilónově centru znovu na zadní tyči poslal za brankáře Guaitu číhající Bale a jen pár minut nato se sám Kane zaskvěl jedním z nejpovedenějších gólů v tomto roce. Anglický reprezentační kapitán převzal míč od Matta Dohertyho a zpoza pokutového území vypálil nechytatelnou kroucenou ránu, která zapadla přesně k tyči.

Hosté ještě vzápětí mohli zápas znovu zdramatizovat, avšak Zahova střela skončila pouze na brankové konstrukci. Místo toho tak Spurs svůj už tak bohatý náskok ještě rozmnožili, tentokráte týmovým gólem. Kombinace Moury se střídajícím Lamelou a Heung-Min Sonem vyústila ve snadné Kaneovo zakončení hlavou do prázdné branky, které stanovilo konečné skóre 4:1.

Autor: Martin Kantor / skysports.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele