19. kolo
17.01.2021 15:00 CET
1 : 3
(0:2)

Reportáž

Harry Kane (© AFP)

Sheffield United po statečném výkonu podlehl Tottenhamu

Druhou výhru v řadě nedokázali přidat hráči Sheffieldu United. Ti nestačili na soupeře z opačného konce tabulky, Tottenhamu podlehli 1:3. Za domácí snižoval skóre McGoldrick, skóre pro Spurs měnili Aurier, Kane a Ndombélé.

"Kohouti" vstoupili do zápasu aktivně. Už ve čtvrté minutě si Bergwijn narazil míč o Kanea a následně skvělou ranou prověřil Ramsdalea. Z následného rohového kopu už hosté udeřili. Sonův centr přistál na hlavě Sergeho Auriera, od níž se balón odrazil za záda stojícího gólmana.

Bleskově mohl druhou trefu přidat Son, který se rozběhl z hranice ofsajdu a upaloval sám směrem na bránu. Ramsdalea sice přehodit dokázal, tento lob však letěl mimo prostor tří tyčí. Další zářné momenty Mourinhovy družiny přišly v závěru prvního poločasu.

Nejprve se po obrovském závaru po Ampaduově ne úplně ideálním odkopu povedlo Ramsdaleovi vyboxovat kulatý nesmysl. Jen o pár desítek sekund později předal Højbjerg míč Harrymu Kaneovi, který přízemní ranou zpoza vápna poslal míč přesně k tyči a dal tak svému týmu klid do šatny.

Po necelé hodině hry se Blades dočkali kontaktní trefy. Z levé strany odcentroval Fleck, na tento pas si mezi penaltou a malým vápnem naskočil David McGoldrick, jehož hlavička rozvlnila síť.

Jenže těsný rozdíl mezi týmy nevydržel dlouho. A byla to po opravdu mimořádně zdařilé trefě. Bergwijn dloubáčkem za obranu našel Tanguye Ndombélého, který v sevření dvou protihráčů, v pádu a z ostrého úhlu zkusil lobovat směrem na bránu. Tento pokus Ramsdalea očividně zaskočil a skončil za jeho zády.

A jelikož v nastaveném čase Kane nevyužil Sonovy pobídky a vypálil příliš vysoko, byl výsledek 1:3 tím konečným. Blades jsou v tabulce nadále beznadějně poslední, a to s jedenáctibodovou ztrátou na záchranu. Spurs se nadále drží na pohárových pozicích, po nedělním programu konkrétněji na páté příčce.

Autor: Martin Vejdělek / onlajny.com, highlightsfootball.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Lloris - Doherty, Alderweireld, Dier, Reguilon - Sissoko, Hojbjerg - Bergwijn, Alli, Son - Kane

Reagovat
Elmas

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele