4. kolo
04.10.2020 17:30 CET
1 : 6
(1:4)

Reportáž

Dokonalá pomsta Mourinha. S Tottenhamem zostudil "Rudé ďábly" z Manchesteru

Pořádnou ostudu si ve svém třetím ligovém vystoupení uřízl Manchester United. Na domácí půdě schytal od Tottenhamu šestigólový debakl a i podruhé v sezoně vyšel bodově naprázdno. Manažer hostů José Mourinho si tak mohl mnout ruce, jelikož se mu dokonale vyvedl návrat do míst, v nichž ještě dva roky nazpět působil.

Do vedení šli přitom jako první domácí, jenže "Kohouti" bleskově otočili skóre. Utkání poté výrazně ovlivnila červená karta pro útočníka Red Devils Anthonyho Martiala. I tak Manchester United ostudně bránil a dovolil Tottenhamu navyšovat náskok. Dvěma góly se pod vysoké vítězství londýnského celku podepsali útočníci Heung-min Son a Harry Kane.

Na post stopera se vedle Maguirea postavil v dresu United Bailly, jenž tak nahradil Lindelöfa. Jinak zůstala jedenáctka "Rudých ďáblů" beze změn. To na straně Spurs došlo k vícero rošádám. Kraje obrany obsadili Aurier s Reguilónem, na Dohertyho a Daviese tentokrát zbyla jen lavička náhradníků. V záloze nastoupili vedle Højbjerga Sissoko s Ndombélém a útočnou řadu vyplnil s Kanem a Sonem Lamela. Od úvodní minuty tedy na Old Trafford nehráli Winks, Lo Celso a Lucas.

Zpočátku se zápas vyvíjel ve prospěch Manchesteru. Již v úvodní minutě dostali domácí výhodu pokutového kopu, z něhož vedení Red Devils zajistil Fernandes. Za dvě minuty už se však postup United začal bortit. Maguire totiž nebyl schopen zažehnat nebezpečí před vlastní bránou, zmatků v obraně protivníka pak využil hostující Ndombélé, jenž zblízka nekompromisně napálil míč do sítě - 1:1.

Zběsilý úvod pokračoval dalším gólem v sedmé minutě. Kane v obležení protihráčů vyslal do úniku Sona, jenž přehodil domácího brankáře De Geu a otočil skóre ve prospěch Tottenhamu. Další komplikace pro Manchester přišla ve 28. minutě, kdy Martial zasáhl Lamelu do obličeje a od rozhodčího Taylora viděl nekompromisně ihned červenou kartu. Početní výhodu zužitkovali "Kohouti" hned dvě minuty po odchodu Martiala ze hřiště. Bailly špatně rozehrál, míče se pak zmocnil Son, který se neukvapil a předložil přihrávku Kaneovi, jenže zakončoval do odkryté poloviny De Geovy svatyně.

Krasojízda Spurs pokračovala. Do tříbrankového trháku je ve 37. minutě poslal Son, který si naběhl na přízemní pas od Auriera z pravé strany a lehkou tečí překonal De Geu, jemuž balon proletěl mezi nohama. Potupného bůra dostal Manchester šest minut po změně stran. Již uvolnění hráči Tottenhamu se předvedli pohlednou akcí na jeden dotek, díky čemuž dostal Aurier na pravé straně dostatek prostoru. Zadák z Pobřeží slonoviny pak bezpečně zakončil křižnou střelou po zemi ke vzdálenější tyči.

V 72. minutě mohl šestou branku Tottenhamu přidat Kane, jenže De Gea se tentokrát vytasil s dobrým zákrokem. Nakonec se však Kaneovi podařilo uštědřit Red Devils kanára. V 78. minutě totiž Pogba povalil ve vlastní šestnáctce Daviese a z následnou penaltu poslal střelec anglické reprezentace k tyči. De Gea sice skočil správným směrem, avšak na přesnou střelu Kanea byl krátký.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
trywii & TOTTENHAM

Tipuju penaltu pro domácí.

Reagovat
Vsadim gule

Kdyby ste se občas dostali do vápna, tak ji mate třeba taky

Reagovat
smazaný uživatel

ty si sa už viac mýliť nemohol :D

Reagovat
Vsadim gule

To jo

Reagovat
trywii & TOTTENHAM

AŽ ve 30.sekundě? Nic moc tip.

Reagovat
FC Parma

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

De Gea 11 branek za 270min

Reagovat
Vsadim gule

Tak za to on nemůže. To vyplyne ze hry..

Reagovat
Rezan

tentokrát ani nemohl nic moc jinýho dělat.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele