33. kolo
10.03.2021 19:00 CET
5 : 2
(3:1)

Reportáž

Kevin De Bruyne a Phil Foden (© AFP)

Manchester City rozstřílel Southampton a kráčí za titulem

Jakékoli pochyby o formě Manchesteru City byly v mžiku zažehnány působivým vítězstvím Citizens nad Southamptonem, který si z Etihad Stadium odváží pětigólový příděl. Na bláznivé skóre 5:2 přitom oběma celkům stačila úvodní hodina hry. Hlavním strůjcem výhry domácích byli Riyad Mahrez a Kevin De Bruyne, kteří se oba prosadili dvakrát, ovšem výtečným výkonem se prezentoval i Phil Foden, jenž měl rovněž prsty v několika gólech. Manchester tak navýšil svůj náskok na čele tabulky na 14 bodů, Southampton zůstává čtrnáctý.

Hosté přitom do zápasu nastoupili výborně a v úvodních minutách aktivním napadáním úspěšně narušovali rozehrávku favorita. Citizens však zničehonic udeřili v 15. minutě z prvního kloudného útoku, když Diasův výtečný pas na Zinčenka otevřel obranu Saints dokořán, a přestože Fodenovu pohotovou ránu navrátilec v brance Southamptonu McCarthy dokázal vyrazit, míč připadl Kevinu De Bruynemu, jenž jej zblízka pohotově o břevno poslal za brankovou čáru.

Ani to však tým Ralpha Hasenhüttla nerozhodilo a odměnou bylo brzké vyrovnání. Redmondovu skrytou střelu sice dokázal brankář Ederson vytěsnit a i z následujícího rohového kopu zasáhl proti Vestergaardově hlavičce, jenže snahu stopera Southamptonu reagovat na odražený míč uťal okatým zatažením Aymeric Laporte, což sudí Moss posoudil jako penaltový incident. James Ward-Prowse stejně jako v minulém kole proti Sheffieldu United z pokutové značky nezaváhal a ranou doprostřed srovnal na 1:1.

Poté už se ale ke slovu přece jen natrvalo dostali domácí. První kritický moment ještě Saints se štěstím přestáli, když McCarthyho chybu při zpracování přihrávky nepotrestal Foden, jehož southamptonský brankář poslal k zemi zoufalým skluzem, avšak anglický mladíček se snažil pokračovat dále ve hře a dle Mosse o provinění proti pravidlům nešlo, což nerozporoval ani asistent u videa. Manchester City se však přesto dostal do vedení ještě do přestávky, a to dokonce dvojnásobného.

Nejprve vytrestal špatnou rozehrávku Adamse Riyad Mahrez ukázkovou ranou k tyči zpoza pokutového území a na samém sklonku první půle stanovil poločasové skóre Ilkay Gündogan, jenž podobně jako De Bruyne skóroval z bezprostřední blízkosti do odkryté branky po dalším Mahrezově výborném průniku, který skončil jeho ranou do tyče. Alžírský křídelník navíc pokračoval ve svém excelentním výkonu i po změně stran, když Citizens dostali soupeře pod tlak po další nepřesné rozehrávce a Mahrez z Fodenova pasu nekompromisně napálil míč přesně k přední tyči.

Domácí v tu chvíli na moment polevili v koncentraci, což se jim okamžitě vymstilo. Takřka hned po rozehrávce ze středového kruhu se totiž série prohraných soubojů a mylných rozhodnutí hráčů v modrých dresech proměnila ve slibnou příležitost Southamptonu, na jejímž konci se i s notnou dávkou štěstí ocitl Che Adams a znovu snížil na rozdíl dvou branek. Ani to však nemělo dlouhého trvání, neboť pár minut nato De Bruyne opět po Fodenově přistrčení nasadil stoperu Bednarkovi "jesličky" a schovanou přízemní ranou překonal i McCarthyho.

Autor: Martin Kantor / skysports.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
MCFC_8

Treba sa vratit na vitaznu vlnu...3:0

Reagovat
diastan

Ederson, Walker, Dias, Laporte, Zinchenko, Fernandinho (C), Gündogan, Mahrez, De Bruyne, Bernardo, Foden

nic jiného než 3 body nepřipadá k úvahu

Reagovat
diastan

Kevin, Foden

KDB se musí dát do formy jestli chceme vyhrát LM

Reagovat
smazaný uživatel

Foden za to ako pokracoval v akcii, ale mala byt penalta

Reagovat
diastan

Reagovat
diastan

Toto je největší problém, který vede k simulacím,..naprosto jasná penalta, ale bohužel hráč byl potrestán za to že tam neskočil jak delfín

Reagovat
MCFC_8

Ta nepisknuta penalta hlavne, ze sa piskaju ofsajdy pre trciaci chlp z nosa...

Reagovat
t0mmy33MCFC

kdyby to byl Martial tak udela 3 kotrmelce a penalta to bude

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele