27. kolo
07.03.2021 17:30 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Bruno Fernandes (© AFP)

Série Citizens je u konce. V derby slaví United

Nečekané rozuzlení měl duel dvou nejlepších celků anglické Premier League. V manchesterském derby udeřili United na začátcích obou poločasů, v tom prvním se prosadil Fernandes, po pauze upravil na konečných 0:2 Shaw.

Citizens chtěli zvrátit bilanci posledních let, kdy ve vzájemných střetech většinou vítězí hosté. Pep Guardiola za tímto účelem vyslal do zápasu před Edersonem Díase se Stonesem, kraje obrany obstarávali Cancelo a Zinchenko. Středovou trojici utvořili Gündogan, Rodri a De Bruyne, ofenzivní činnost dostali na starosti Mahrez, Jesus a Sterling.

Na straně Rudých ďáblů nastoupil mezi třemi tyčemi podruhé za sebou Henderson, před nímž operoval obranný kvartet ve složení Wan-Bissaka, Lindelöf, Maguire a Shaw. V záloze nastoupili McTominay s Fredem, o něco výše pak James, Fernandes a Rashford. Na hrotu dostal důvěru Martial.

Už v první minutě se přihodil velmi důležitý moment. Martial si vedl míč po hranici pokutového území, načež jej velmi zbytečně poslal k zemi Jesus. Sudí vyhodnotil situaci jako penaltovou, exekuce jedenáctimetrového kopu se ujal Bruno Fernandes. Ačkoliv Ederson vystihnul směr letu míče, nedokázal mu zabránit v cestě do brány.

Domácí mohli v průběhu první půle dvě velké šance k vyrovnání. Autové vhazování rezultovalo v parádní pumelici z kopačky Zinchenka, proti níž se musel pořádně vyšvihnout Henderson. V závěru poločasu pak z pravé strany zakončoval Mahrez jen těsně vedle vzdálenější tyče.

Krátce po návratu ze šaten se po kombinaci s Gündoganem dostal ke střele Rodri, jehož pokus rozezvučel břevno. Namísto toho se ale prosadili hosté. Luke Shaw si šikovně narazil o Rashforda a z vápna vypálil. Jeho rána letěla velmi přesně k tyči, Ederson se za ní zvládl jen ohlédnout.

Později mohl ještě navýšit Martial, jenže ten v obrovské příležitosti selhal a v souboji tváří v tvář se nechal gólmanem vychytat. Bledě modří se ale do žádného většího tlaku nedokázali dostat a s výsledkem už nic neudělali. Konečný stav tak zněl 0:2 a znamenal konec dlouhé série vítězství.

V tabulce se však nic zásadního nezměnilo. Guardiolova družina je nadále první, nejbližším pronásledovatelem je právě městský rival s aktuálně jedenáctibodovou ztrátou.

Autor: Martin Vejdělek / onlajny.com, highlightsfootball.com

Komentáře (13)

Přidat komentář
MCFC_8

2:0

Reagovat
t0mmy33MCFC

title decider ?

Reagovat
MCFC_8

Ak zvladneme tie 3 ligove zapasy do repre pauzy (doma United a Soton a von Fulham) tak to mame prakticky vo vrecku.

Reagovat
diastan

3:1

Reagovat
Pharrell

3:1

Reagovat
berliner

Tip 2:2

Reagovat
Assassin11

3:0

Reagovat
MCFC_8

Tak toto nebol nas den...hlavne ten zaciatok nechapem...6 hracov okolo Martiala a utocnik v 1.minute sfauluje vo vlastnej 16-tke...nechapem co tam robil, skoda nevyuzitych sanci sa aspon vratit do zapasu...hlavu hore, v stredu doma Soton

Reagovat
t0mmy33MCFC

jj dost zapas blbec... vyvoj jak proti Slepicim away, ale rek bych ze tady bylo vic sanci... Raheem proti Utd, co si budem povidat, lepsi mozna nestavet nikoho

Reagovat
t0mmy33MCFC

a Kevin ten zkazenych prihravek uz by se mohl trochu probrat

Reagovat
MCFC_8

Jj, Kevin dost kazil, ale zase aj vytvoril nejake sance, skoda...ale na vyhru sme dnes nemali...raz to muselo skoncit, len ma sere, ze akurat v derby

Reagovat
Devil

Manchester is Red

Reagovat
Blackprince

Nebčte

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele