3. kolo
27.09.2020 17:30 CET
2 : 5
(1:1)

Reportáž

Jamie Vardy (© AFP)

Šok na Etihadu. Leicester nadělil domácím pět branek

Hodně zaskočeni museli být po nedělním zápase příznivci Manchesteru City. Jejich oblíbenci totiž schytali od Leicesteru výprask 2:5. Za vítězný tým vstřelil hattrick Vardy, po gólu přidali Maddison a Tielemans. Debakl mírnili Mahrez a Aké.

Všechno přitom pro Citizens začalo výborně. Už ve čtvrté minutě srazila obrana "Lišek" De Bruyneho roh jenom na hranici vápna, odkud famózním volejem na zadní tyč otevřel skóre Riyad Mahrez. O deset minut později mohl náskok zdvojnásobit Rodri, míč ale vyslal o kousek nad břevno. Fernandinhova hlavička zase mířila přesně do Schmeichelových rukou.

V šestatřicáté minutě domácí podruhé rozvlnili síť, jmenovitě Rodri se prosadil po přímém kopu. Jenže radost mu zhatil praporek pomezního. Toho ihned využili Foxes. Po Walkerově faulu na svou osobu se Jamie Vardy ujal exekuce pokutového kopu, který nekompromisně proměnil ranou pod břevno.

Druhou trefu anglický reprezentační útočník přidal necelých deset minut po přestávce. Castagne si naběhl do ulice na pravé straně, kam také dostal míč, který následně naservíroval skórujícímu Vardymu do malého vápna. A Jamie Vardy nadále pokračoval ve famózním výkonu, vzápětí se nechal ve vápně faulovat Garcíou, přičemž i tentokráte porušil nepsané pravidlo, že faulovaný penaltu nekope. Znovu navíc Ederson vystihl stranu, avšak na balón nedosáhl. 1:3!

Po třech čtvrtinách utkání si naskočil na centr střídající Delap a pořádně protáhl Schmeichela. Namísto kontaktního gólu ale čtvrt hodiny před koncem přišla pro bledě modré další pohroma. Maddison si od levé postranní čáry navedl balón až do středu, odkud vypálil do vzdálenější šibenice a dal "Liškám" důvod znovu oslavovat. Také se stal prvním hráčem, který vstřelil v Premier League Pepu Guardiolovi čtvrtou branku.

Nedlouho poté si na Mahrezův roh počkal Nathan Aké, jenž hlavičkou snížil na rozdíl dvou branek. Ten ovšem dlouho nevydržel, neboť po Mendyho zákroku na Maddisona dostali hosté příležitost už třetího pokutového kopu. Jelikož Jamie Vardy již byl vystřídán, postavil se k němu Youri Tielemans, který prudkou střelou nedal Edersonovi šanci vyniknout.

Rodgersovi svěřenci tříbrankový náskok udrželi a pravděpodobně budou i po třetím kole na čele ligy. Mají stejně bodů jako Everton, dotáhnout se na ně v pondělí mohou ještě Arsenal, nebo Liverpool. Citizens jsou až třináctí, mají však ještě zápas k dobru.

Autor: Martin Vejdělek / onlajny.com, highlightsfootball.com

Komentáře (16)

Přidat komentář
MCFC_8

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Rozdil ve skore spravny

Reagovat
Pharrell

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
t0mmy33MCFC

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
LyEX

To je ten LFC jehovista co je pod kazdym prispevkom a dobre by kloppa pofajcil

Reagovat
smazaný uživatel

Alespoň mám co fajčit. Vím, že bys chtěl taky, ale to bys musel fandit týmu, kde jeho trenér má koule.

Reagovat
LyEX

Som rád, že si sa najprv priznal a až potom podal svoj bezcenný názor

Reagovat
smazaný uživatel

Slabota

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pharrell

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele