38. kolo
23.05.2021 17:00 CET
5 : 0
(2:0)

Reportáž

Kevin De Bruyne (© AFP)

City si na závěr smlsli na Evertonu

Fotbalisté Manchesteru City vyhráli ve 38. kole Premier League nad Evertonem vysoko 5:0. Branky si připsal De Bruyne, Jesus, Foden a dvěma góly se stylově se Citizens rozloučil Sergio Agüero. Domácí tak stvrdili ligový titul, hosté končí desátí.

Manchester začal pěkně zostra a už v jedenácté minutě se ujal vedení. Domácí fotbalisté parádní kombinací překonali pravou stranu, poté zamířil Mahrez více k ose trávníku a přihrávkou našel Kevina De Bruyneho. Právě belgický ofenzivní záložník si připravil míč před šestnáctku a vynikající ránou překonal Pickforda.

Za tři minuty později už byly Karamelky na míle daleko od bodového zisku. Obrana Evertonu naprosto propadla ve středu pole a nabídnutou šanci domácí bez větší námahy využili. Už to vypadalo, že Gabriel Jesus prováhal přihrávku na zcela volné spoluhráče ve vápně, ale dokázal se individuálně prosadit střelou po trávníku.

Ve 37. minutě dostal Everton možnost pokutového kopu. Richarlison se hnal po chybě Fodena sám na brankáře. Na poslední chvíli poté zasáhl skluzem Dias. Skóre se však po penaltě neměnilo. Balon si postavil na značku penalty Gylfi Sigurdsson, ale nedůraznou ránou nechal vyniknout Edersona.

Mahrez mohl ještě v prvním poločase navýšit vedení svého týmu. Po povedené Jesusově nahrávce na hranici vápna se Mahrez opřel do balonu, ale trefil jen břevno.

Ve druhém poločase uběhlo jen pár minut a City přidali další gól. Sterling na hranici vápna jen lehce přiťukl míč Philu Fodenovi, který poté kličkou obelstil Godfreyho a nakonec vystřelil kolem Pickforda.

V další šanci City selhal v 69. minutě Gabriel Jesus. De Bruyne skvěle zatáhl balon na Sterlinga, ten poté připravil pozici kolmou nahrávkou Jesusovi, který ale přestřelil.

Snovou rozlučku zahájil v 71. minutě odcházející Sergio Agüero. Everton chyboval po autovém vhazování, balon se dostal k nohám argentinského útočníka, který si ještě ve vápně obhodil Godfreyho a poté zakončil přesně k tyči.

Od příštího ročníku nejspíše posila Barcelony Agüero jako by chtěl vzpomenout na své nejlepší časy v dresu Citizens, protože pět minut po svém gólu přidal další. Už to vypadalo, že je Fernandinho na pravé straně ztracen s míčem, ale najednou vykouzlil neskutečný centr do vápna, kde se dokázal uvolnit k hlavičce Sergio Agüero a umístěným pokusem zmrazil Pickforda.

V nastaveném čase si na Diase ještě při rozehrávce vyšlápl Calvert-Lewin. Místo pokusu o zakončení ale následoval protiútok City, který však napálil Sterling jen do Pickforda.

Jinak však domácí dohráli závěr duelu v poklidu a parádně se naladili na příští víkend, kdy s Chelsea sehrají finále Ligy mistrů.

Autor: Petr Procházka / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
MCFC_8

Som zvedavy na zostavu...hlavne neprehrat, remiza mi vadit nebude, treba sa sustredit na finale

Reagovat
t0mmy33MCFC

Reagovat
MCFC_8

Tak toto bol necakany uragan a aj skvela rozlucka legendy...THANK YOU KUN! A hor sa na finale

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele