11. kolo
06.12.2020 20:15 CET
4 : 0
(1:0)
Stadión:
Anfield, Liverpool

Reportáž

Jürgen Klopp (© AFP)

Liverpool zdolal Wolves a drží krok se špičkou

Stoprocentní bilanci na domácím stadionu nadále drží fotbalisté Liverpoolu. Ti zdolali Wolverhampton 4:0, přičemž skóre otevřel v první půli Salah. Po pauze pak navýšili skóre Wijnaldum a Matip, poslední gól byl vlastní.

Opticky to přitom nebylo tak jednoznačné. Do první šance se sice dostali Reds, když Maného hlavička po Robertsonově centru byla nepřesná, následně však zahrozili Wolves. Kelleher se musel vyšvihnout proti Podenceho technickému pokusu.

Po čtvrtině utkání přišel první gól. Dlouhý nákop za obranu obrana trestuhodně pustila za sebe, čehož využil Mohamed Salah, který si poradil tváří v tvář gólmanovi. V závěru první půle pak Mané akrobaticky a dosti nešikovně odehrával balón z vlastní půle, načež sudí ukázal na značku pokutového kopu. Ten byl však později odvolán.

Když byla odehrána necelá hodina zápasu, dočkali se Liverpoolští trefy číslo dva. Za vápnem dostal spoustu prostoru Georginio Wijnaldum, který si navedl míč až na hranici vápna, načež jej famózním obstřelem poslal do šibenice Patríciovy svatyně.

Třetí branka přišla vzápětí. Po nakrátko rozehraném rohovém kopu se balónu ujal Salah, jenž poslal balón do malého vápna. Odtamtud hlavičkoval Joel Matip, jehož prudká a výstavní střela rozvlnila síť a udělala radost na stadionu přítomným fanouškům.

Do střelecké listiny se nakonec z hráčů Wolves zapsal Nélson Semedo, trefil se ale do špatné brány. Po centru z pravé strany se skluzem snažil zabránit Manému ve skórování, namísto toho si ovšem poslal míč za brankovou čáru sám. Následně se na správné straně mohl prosadit Ait-Nouri, proti němuž se blýskl debutující Kelleher.

Reds tak bez potíží uhájili vítězství a v tabulce jsou na druhém místě, jen o skóre za vedoucím Tottenhamem. Wolves aktuálně uzavírají elitní desítku, ztráta na čelo je však rovněž poměrně malá, a to sedm bodů.

Autor: Martin Vejdělek / onlajny.com, highlightsfootball.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
frederik

0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele