32. kolo
16.04.2021 21:00 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Gylfi Sigurdsson (© AFP)

Čekání na výhru obou družstev pokračuje, Everton doma s Tottenhamem remizoval

Souboj dvou celků usilující o účast v evropských pohárech na příští ročník dopadl vlastně nic neříkající remízou. Situace v průběžném pořadí se po tomto pátečním výsledku se nepohnula vůbec směrem kupředu, Everton zůstal osmý, Tottenham sedmý. Tenhle mač nabídl celkem čtyři góly, o dva z nich se dokázal postarat Gylfi Sigurdsson, další dva zařídil Harry Kane.

Velmi vlažné byly úvodní chvíle tohoto klání, a to ze strany obou týmů. V 5. minutě jaksi vyzkoušel svoje střelecké schopnosti Sigurdsson, nezakončoval ale v tuhle chvíli ještě tím nejlepším způsobem, až ve 22. minutě jeho spoluhráč Richarlison hostujícího brankáře Llorise napřímo stačil prověřit, nicméně ani on přesný zásah svou pravačkou zkrátka nezaznamenal.

Tottenham naopak o pár chvil později svého soupeře vyučil z produktivity a okamžitě využil hned svou první příležitost tohoto duelu. Stoper Keane nešťastně přizvedl míč hlavou po centru zleva od Ndombélého, jeho kolega z obrany Holgate na situaci reagoval nedobře, a tak meruna propadla k volnému Kaneovi, který z vyložené pozice propálil gólmana Pickforda.

Avšak vedení Spurs nevydrželo příliš dlouho. Ve 30. minutě po přihrávce Sigurdssona srazil ve vlastním vápně Rodrígueze vracející se Reguilón a rozhodčí Oliver neváhal nařídit penaltu. K té se postavil Sigurdsson, který nabídnutou šancí nepohrdl a zkušeně zacílil do protipohybu Llorise. Do poločasu se Rodríguez dvakrát snažil překonat Llorise, ovšem ani jednou neuspěl.

První větší možnost dějství druhého si vytvořili hosté, a to prostřednictvím Alderweirelda, jeho hlavička však skončila v 57. minutě jen na brankové konstrukci. Naopak v 62. minutě se zaradovali ze vstřelené branky domácí, to když si Coleman, který byl na hřišti po svém střídání sotva pár desítek vteřin, vyměnil rychle na pravém kraji hřiště balón si Richarlisonem.

Následný přízemní pas prvně jmenovaného doplachtil k nabíhajícímu si Sigurdssonovi, jenž levačkou zacílil přesně ke vzdálenější tyčce. Jenomže v 68. minutě bylo opětovně srovnáno, v šestnáctce si totiž zase hrubě neporozuměli Keane s Holgatem, míče se chopil Kane, jenž rozvlnil síť podruhé v zápase. Ten pak mohl zkompletovat hattrick, trefil ale jen jednu z tyčí.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, tottenhamhotspur.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Lloris - Tanganga, Alderweireld, Rodon, Reguilon - Hojbjerg, Ndombelé - Bale, Lucas, Son - Kane

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele