12. kolo
13.12.2020 15:15 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Harry Kane (© AFP)

Tottenham po nepovedené druhé remizoval s Crystal Palace

Tottenham začal zápas na půdě Crystal Palace nadějně, když opanoval první půli. Avšak po změně stran Spurs polevili a musí se spokojit pouze s bodem. Pro domácí má naopak remíza velkou cenu.

Po vysoké výhře nad West Bromwichem se Eagles představili znovu ve stejném složení. Naopak manažer Tottenhamu Mourinho pro čtvrteční klání v Evropské lize radikálně obměnil sestavu, v níž pro duel v Selhurst Parku zbyl jen obránce Reguilón. Tentokrát však v základní jedenáctce nechyběla většina opor.

Hosté od prvních minut pochopitelně tlačili na pilu a v deváté minutě poprvé vystřelil Son, jeho pokus se ale mezi tři tyče nevměstnal. Ještě hůř skončil pokus Diera za čtyři minuty. Za Palace jako první zahrozil Zaha, ovšem jeho pokus ze 14. minuty lapil gólman Lloris. O čtyři minuty později byl gólu na druhé straně mnohem blíže Ndombélé, který střílel okamžitě po přihrávce od Auriera, výborně ale zasáhl domácí brankář Guaita.

Další důležitý zákrok si Guaita připsal ve 20. minutě proti hlavičce Kanea po rohovém kopu. Za další tři minuty už šli hosté do vedení. "Kohouti" rozjeli svižnou akci na levé straně, následně Son ve středu hřiště přenechal míč Kaneovi, který zkusil štěstí z dálky. Jeho rána letěla doprostřed brány, avšak Guaita zcela neodhadl její směr a nečekaně propustil balón za svá záda.

Své zaváhání odčinil strážce domácí svatyně po půlhodině hry, kdy nejprve zasáhl proti Bergwijnovi po Kaneově průnikové přihrávce a následně zlikvidoval také dorážku Ndombélého. Těsně před přestávkou pak znenadání malém vyrovnal Eze, jehož nenápadná střela skončila na levé tyči Llorisovy svatyně.

Jedenáct minut po změně stran se o korekci skóre pokusil Zaha, avšak opět nebyl o několik decimetrů přesný. Další palebnou snahu indikoval v 65. minutě Schlupp, ovšem Lloris si s jeho pozdravem z dálky poradil. O čtyři minuty později rozehrál Milivojević standardní situaci, po níž Schlupp z nadějné pozice přestřelil.

Štěstí se nepřiklonilo ani k Bentekemu, jenž v 78. minutě po centru Ezeho hlavičkoval nad břevno. Tottenham si ale se svým vedením zahrával a nakonec o něj také přišel. Lloris v 82. minutě neudržel Ezeho pas z volného kopu, načež míč do brány dorazil Schlupp — 1:1.

Až v samotném závěru se Spurs probudili. Nejprve v 86. minutě trefil Davies nádhernou ránou z dálky břevno, následně po centru Auriera hlavičkoval Kane, avšak domácí zachránil Guaita. Strážce svatyně Palace se stal hrdinou okamžiku ještě v nastaveném čase, kdy vychytal střílejícího Diera.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele