6. kolo
26.10.2020 21:00 CET
0 : 1
(0:0)
Stadión:
Turf Moor, Burnley

Reportáž

Heung-min Son (© AFP)

Tottenham venku opět nezaváhal. Výhru v Burnley vystřelil Son

Tottenham potvrdil, že se mu v Premier League na venkovních hřištích daří. V Burnley se ale na vítězství hodně nadřel. Domácí dlouho nepouštěli favorita utkání z Londýna do brankových příležitostí a hosty nakonec spasila až standardní situace. Díky brance Sona poskočili Spurs na páté místo v tabulce, Clarets zůstávají s bodem v sestupovém pásmu.

Zatímco manažer Burnley Dyche udělal v základní jedenáctce jedinou vynucenou změnu, když absentujícího Pieterse nahradil na kraji obrany Lowton, sestava Kohoutů se proměnila mnohem víc. Defenzivu Alderweireld s Dierem, ve středu pole našli své místo Ndombélé se Sissokem a o strašení obrany soupeře se mělo snažit především duo Son - Kane. Pouze na lavici náhradníků tentokrát usedli Reguilón, Lamela nebo Kane.

V úvodu zápasu naznačila obě mužstva své možnosti, nicméně na vyloženou šanci se čekalo poměrně dlouho. Až po dvaceti minutách se za obranou Tottenhamu zjevil Barnes, který prostřelil gólmana Spurs Llorise, jenže gól neplatil kvůli ofsajdu útočníka domácích. Míč na kopačkách více drželi hosté, avšak brankář Clarets Pope dlouho čekal na větší zaměstnání. Naopak ve 32. minutě zkusil štěstí z přímého kopu domácí Brownhill, ovšem bránu o značný kus přestřelil. To Gudmundsson těsně před přestávkou donutil Llorise k zákroku, francouzský reprezentant ale míč lapil bez větších komplikací.

Po změně stran se obrázek hry dlouho neměnil - Tottenham nadále bez efektu dobýval obrannou tvrz Burnley, které sem tam vyrazilo do protiútoku. V 72. minutě měl blízko brance Tarkowski, jenž si naskočil na centr od rohového praporku, jeho hlavičce v cestě do sítě však zamezil na brankové čáře Kane, který důležitým obranným zákrokem zachránil Kohouty. Dvě minuty nato se na druhé straně hnal na Popea Son, toho ovšem na poslední chvíli zastavil parádním skluzem Long.

V 76. minutě už se skóre změnilo. Kane po rohovém kopu Spurs prodloužil balón hlavou na Sona, jenž zblízka taktéž hlavičkou překonal Popea. O sedm minut později zkusil štěstí také střídající Lamela, Pope však tentokrát bez potíží zasáhl. V závěrečných minutách již Tottenham udržel hubený náskok.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Lloris - Doherty, Toby, Sanchez, Reguilon - Sissoko, Hojbjerg, Ndombele - Lucas, Kane, Son

Tip: 1:4

Reagovat
smazaný uživatel

Davinson nie prosím. Jeho dnešná absencia nie je dúfam kvoli rotácií, ale z výkonnostnych dovodov. Mal šancí až až. Chcem vidieť Rodona.

Reagovat
bourbon

1:2 (45.Wood - 81. Kane z pen., 90+4 Bale)

Reagovat
Elmas

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele