37. kolo
21.07.2020 19:00 CET
0 : 4
(0:2)

Reportáž

Sestupem ohrožený Watford padl vysoko s Manchesterem City

Léčba šokem nepomohla. Watford se před závěrečnými dvěma koly rozhodl pro změnu na trenérském postu, Nigela Pearsona nahradil dočasně Hayden Mullins, jenže ani jeho příchod mužstvo nevyburcoval k takovému výkonu, aby nějakým způsobem uspěl proti Manchesteru City. Ten si nakonec na Vicarage Road s přehledem zajistil hned čtyřbrankovou výhru.

The Hornets nebudou mít vůbec jednoduchou úlohu udržet se v Premier League, přičemž na samotný závěr narazí venku na Arsenal. Ačkoli v posledních dvou domácích zápasech porazili Norwich i Newcastle, nezvládli následně klíčový duel na půdě West Hamu a na řadu nepřišlo zlepšení ani proti Citizens. Ti jasně ukázali, že vicemistry se nestali náhodou.

Od roku 2013 porazil manchesterský klub svého protivníka hned ve dvanácti, nyní už tedy ve třinácti případech za sebou. V podzimním měření sil v září mu nasázel dokonce osm branek, teď sice o polovinu méně, každopádně i tak vypadá konečný rezultát pro Watford strašidelně. Dvakrát se za hosty prosadil Raheem Sterling, jednou pak Phil Foden a Aymeric Laporte.

Domácí záložník Hughes byl prvním, kdo vyprodukoval první střelu na bránu, nicméně poté, co se k němu odrazila meruna na hranici šestnáctky a z voleje vypálil, skončil jeho pokus v zámezí. Na druhé straně se o pár chvil později osmělil Rodri a jeho tečovanou pumelici likvidoval až watfordský brankář Foster, jenž vytáhl u své šibenice perfektní zákrok.

Skóre se poprvé měnilo ve 31. minutě. Prudký centr Walkera z pravé strany propadl do pokutového území na nehlídaného Sterlinga, který si balón bleskově zpracoval a nasměroval ho nártem nechytatelně ke vzdálenější tyčce. Jen o devět minut později pak Manchester City svůj náskok dokázal navýšit, neboť rozhodčí Oliver mu předložil nabídku na penaltu.

Pronikající Sterling podnikal ve středu pole, ve vlastním vápně do něj nešikovně drcl bránící Hughes, a píšťalka hlavního arbitra musela zaznít tribunami. Sám faulovaný se jal exekuce pokutového kopu, a ačkoli Foster jeho zakončení opravdu bravurně polapil, míč vyrazil jen zpět k dorážejícímu protihráči, který ve finále s notnou dávkou štěstí přece jenom zacílil.

V závěru dějství prvního se mužstvo z Hertfordshire snažilo aspoň snížit, avšak jakousi hlavičku Dawsona polapil pohotově gólman Ederson Moraes. Jinak měl tým vedený manažerem Pepem Guardiolou mač pod vlastní kontrolou. Ve 46. minutě se v obrovské příležitosti objevil Gabriel Jesus, jeho sólo ovšem vyřešil pozorně vyběhnuvší Foster.

Ve 47. minutě chtěl zkompletovat hattrick Sterling, nepřekonal ale pohotového Fostera. Až v 63. minutě Sky Blues přidali na své konto třetí přesný zásah. Sterlingovu střelu stačil Foster svou nohou vyrazit, nicméně dobíhající Foden už snadno skóroval. V 66. minutě rozvlnil síť taktéž hostující stoper Laporte, jenž zužitkoval pas z přímého kopu od De Bruyneho.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
MCFC_8

0:4

Reagovat
t0mmy33MCFC

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele