30. kolo
20.06.2020 13:30 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Watford s Leicesterem uhrál plichtu, rozhodovalo se v závěru

První sobotní měření sil po koronavirové epidemii dopadlo nerozhodně. Watford získal velmi cenný bod do boje o záchranu a alespoň na chvilku o malinký krůček poodstoupil od sestupového pásma, Leicester naopak ztratil body do boje o třetí místo v tabulce. O všem podstatném se rozhodovalo až v samotném závěru, padly během něho oba góly.

Bylo vidět, že oba týmy nejsou po dlouhé přestávce v optimálním herním rozpoložení. Ačkoli se oba nacházely před tímto vzájemným střetnutím na zcela opačných pólech tabulky, rozdíl mezi nimi vlastně nebyl znát. K vidění tak v prvním poločase bylo jen pár sporadických šancí, konečná remíza v něm byla logickým vyústěním dění na place.

Leicester zprvu byl o něco aktivnější v ofenzivě, nicméně Justinovu hlavičku zablokoval stoper Kabasele, se svou pravačkou neuspěl Maddison, jehož zastavil bránící Dawson, a v 11. minutě se neprosadil ani Vardy a ve 12. minutě jeho spoluhráč Barnes, jež nepustil ke skórování opět dobře pracující Dawson. Tielemans pak mířil mimo domácí bránu.

V 16. minutě na řadu přišla opravdu první nebezpečnější střela. Postaral se o ní Vardy, který napřáhl svou pravou nohou, ovšem kýžený a chtěný prostor mezi třemi tyčemi netrefil. V podstatě až ve 34. minutě se osmělil taktéž Watford. Doucouré se v pokutovém území ocitl zcela nehlídaný, avšak fantasticky jeho příležitost vyřešil pohotový gólman Schmeichel.

Druhé dějství bylo již podstatně zajímavější, co se týče vytvořených gólových možností. Ve 48. minutě unikl za hostující defenzivu Sarr, řítil se nikým nehlídaný na Schmeichela, ten ale zase vytáhl ze svého klobouku perfektní zákrok. Jen o dvě minuty později hlavičkoval z velmi dobré pozice Deeney, jenže míč nasměroval jen kousek vedle Schmeichelovy brány.

Jestliže Watford dobře vstoupil do pětačtyřicetiminutovky druhé, pak zbývající třetina zápasu spíše patřila Leicesteru. V 61. minutě mohl načít dosud bezbrankové skóre Söyüncü, jeho pokus hlavou ale skončil v zámezí. O sedm minut později vypálil ostře Gray, ani on však neseřídil svá mířidla správně. Domácí do této chvíle s vypětím všech sil odolávali.

V 75. minutě "Lišky" byly přesnému zásahu už opravdu velmi blízko, Albrighton ovšem orazítkoval pouze brankovou konstrukci a bleskově na to vychytal brankář Foster projektil Maddisona. Nakonec Watdord kapituloval o patnáct minut později, to když Gray odcentroval zprava na opačnou stranu a následně Chilwell poslal merunu ukázkově do šibenice.

Každopádně The Hornets se ani do posledních chvil nevzdali a udělali opravdu moc dobře. Holebas byl na hřišti sotva pár desítek vteřin, ujal se v nastavení zásadního rohového kopu, vyslal pas do vápna, kde se míč odrazil od Kabaseleho k Dawsonovi, a ten, ač otočen zády ke Schmeichelovi, dokázal obratně vystřihnout nohama, a zařídit tak konečnou plichtu.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele