12. kolo
09.11.2019 16:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Sheffield si vyšlápl i na Tottenham a odváží si bod

Severní Londýn prožívá fotbalová muka. Stejně jako rivalové z Arsenalu se totiž v Premier League trápí i Tottenham Hotspur, který po čtyřech zápasech bez vítězství neuspěl proti Sheffieldu United ani na pátý pokus a bere pouze bod za remízu 1:1. Domácím se přitom zásluhou Sona povedlo ujmout vedení a k ruce jim bylo i rozhodnutí videorozhodčího, který kvůli velmi těsnému ofsajdu neuznal vyrovnávací gól McGoldricka, ovšem Blades se ani poté nevzdali a trefou Baldocka dvanáct minut před koncem dokázali srovnat.

Ligový nováček z Sheffieldu tak pokračuje ve fantastické formě, stále na venkovních stadionech v nové sezoně ještě ani jednou neprohrál a nachází se nyní dokonce až na pátém místě o skóre před Arsenalem. Spurs naopak zůstávají až dvanáctí, byť ve vyrovnaném středu pole ztrácí na svého sobotního soupeře pouze tři body. Podstatnější z pohledu Tottenhamu je manko na první čtyřku, které aktuálně činí jedenáct bodů, a to má čtvrtý Manchester City ještě zápas s Liverpoolem k dobru.

Kdo od hostí s druhou nejlepší obranou Premier League očekával zataženou defenzivní linii a přepuštění středu pole soupeři, musel být v šoku. Svěřenci Chrise Wildera po celý zápas byli Tottenhamu více než rovnocenným soupeřem, aktivně napadali chatrnou rozehrávku poslepované defenzivy v čele s Ericem Dierem a brankář Paulo Gazzaniga měl co dělat, aby hned v druhé minutě vytlačil konečky prstů nad břevno ránu Olivera Norwooda. Další dobré šance měli vzápětí ještě John Fleck a John Lundstram, který nedlouho poté po další povedené akci dokonce napálil brankovou konstrukci.

Ani po změně stran se na hře hostujícího týmu nic nezměnilo, ovšem navzdory vší snaze se hostům prolomit skóre nedařilo. To Spurs k prvnímu gólu stačilo o poznání méně - v 58. minutě chybnou zpětnou přihrávku Endy Stevense vystihl Heung-Min Son a pohotovou ranou mezi nohy brankáře Hendersona dostal Tottenham do nečekaného vedení.

Reakce hostí však byla příkladná a hned dvě minuty nato bylo opět vyrovnáno, když David McGoldrick doklepl do sítě centr předešlého hříšníka Stevense, jenže po dlouhém několikaminutovém přezkoumávání u videa nakonec gól nebyl uznán kvůli nanejvýš těsnému ofsajdu špičky kopačky Johna Lundstrama na samém počátku gólové akce.

Ani druhá tvrdá rána v rychlém sledu za sebou ovšem United nepoložila do kolen a dvanáct minut před koncem byla Wilderova družina za svou neutuchající snahu přece jen odměněna. Povedená postupná akce Blades vyústila v přečíslení soupeře na pravé straně a George Baldock z nastalé situace vytěžil maximum, byť jeho gólová rána byla původně určena jako centr na hlavu nabíhajícího Bashama.

Sheffield United si tak z Londýna odváží víc než zasloužený bod za remízu 1:1 a místo očekávaného boje o záchranu si může vychutnávat postavení na pohárových příčkách a vědomí, že i na půdě finalisty posledního ročníku Ligy mistrů dokáže být plně konkurenceschopný.

Autor: Martin Kantor

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Gazza

Foyth, Toby, Dier, Davies

Winks, Ndombele

Lucas, Gio, Sonny

Kane

Reagovat
smazaný uživatel

jj

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Celkem jsem zvedavy ale mozna 1:1

Reagovat
Elmas

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele