33. kolo
06.07.2020 21:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Tottenham přehrál Everton o jednu branku a oživil tak svou naději na evropské poháry

Kohouti dokázali odčinit nedávnou porážku ze Sheffieldu (1:3) a tentokráte díky vlastní brance Michaela Keanea zvítězili nad Evertonem nejtěsnějším poměrem 1:0. V tabulce Premier League se posunuli na osmou příčku s osmačtyřiceti body a stále živí šanci na Evropskou ligu, příliš daleko nejsou ani od pozic zaručující přímou účast ve skupinové fázi LM. Celek z Liverpoolu naopak prohrál poprvé po koronavirové pauze a je stále jedenáctý.

Hosté v předchozích dvou duelech zvítězili nad Norwichem (1:0) i Leicesterem (2:1), tentokráte však za favorizovaným londýnským klubem přeci jen zaostávali. Po úvodní opatrnější dvacetiminutovce se mohl dostat do vedení Tottenham, nebezpečná rána Lucase Moury totiž jen těsně minula levou tyč. Rozhodující okamžik se zrodil ve 24. minutě, kdy se po zblokovaných pokusech Kanea a Sona odrazil míč na kopačku Lo Celsa.

Čtyřiadvacetiletý záložník následně vypálil z otočky a jeho střelu nešťastně tečoval do sítě bránící Keane, brankář Pickford nemohl na změnu směru reagovat. Přesně po odehrané půlhodině mohl zvýšit vedení Spurs Dier, jenomže jeho bomba z přímého volného kopu těsně proletěla nad břevnem. V nastavení prvního poločasu chtěl z ničeho nic srovnat stav Richarlison, jeho projektil ze střední distance minul levou konstrukci o několik centimetrů.

Při odchodu do kabin došlo k velmi kuriózní situaci, neboť se do netradiční rozmíšky dostali gólman Lloris se Sonem a celou situaci museli uklidňovat až vlastní spoluhráči. Korejského útočníka jakoby tento moment povzbudil a během dvaceti minut ve druhém dějství si vytvořil tři dobré možnosti. Tu první neproměnil v 54. minutě, když po precizní nahrávce na nohu mířil jen doprostřed branky a tam číhala připravená náruč Pickforda.

Přesně o deset minut později napřáhl stejný hráč z hranice šestnáctky a jeho pokus skončil o kousek vedle pravé tyče, vzápětí po skvělé kolmici pálil z mírného úhlu do středu branky a Pickford se vytáhl s parádním zákrokem. Asi deset minut před závěrečným hvizdem zahrozil na opačné straně Calvert-Lewin a jeho dělovku směřující pod břevno fantasticky zlikvidoval Lloris, ve zbývajícím průběhu již k ničemu nebezpečnému nedošlo. Po závěrečném hvizdu se Lloris a Son smířili, neboť v jejich podání došlo k úsměvnému vzájemnému objetí.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk, livesport.cz

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Vincent Vegan

oba goly Calvert-Lewin

Reagovat
smazaný uživatel

Nie.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele