1. kolo
10.08.2019 18:30 CET
3 : 1
(0:1)

Reportáž

Tottenham v závěru otočil a udolal Aston Villu

Hodně složitý úvodní duel sezóny čekal na fotbalisty Tottenhamu. Ti se střetli s Aston Villou a nepříznivě se vyvíjející duel museli otáčet v závěrečné dvacetiminutovce, kdy na McGinnův gól zareagovali Ndombelé a dvěma trefami Kane.

Velmi brzy, už asi po pěti minutách, mohli jít Spurs do vedení. Roseův centr zleva doputoval až na hlavičku nehlídaného Lucase Moury, který však hlavičkou z penaltového puntíku gólmana nepřekonal.

Radovali se tak Villans. Nedlouho poté totiž obrana domácích absolutně nezvládla zareagovat na dlouhý Mingsův nákop, ten si tak našel John McGinn, který vykoupal Rose a podél Llorise zavěsil.

Už to vypadalo, že první půle bude ukončena bez další větší příležitosti, opak se ale ukázal býti pravdivým. Walker-Peters našel za vápnem Ndombelého, jehož oblouček za obranu přesně našel hlavu Kanea. Ten ale v tutovce selhal hlavičkou nad břevno.

Lépe si nevedl ani po pauze Sissoko, k němuž na zadní tyč propadl centr z levé strany. Francouzský středopolař si jej zpracoval, avšak i přes mnoho prostoru, který od obrany dostal, střílel téměř rovnoběžně s brankovou čarou.

Tottenham se tak dočkal až dvacet minut před koncem. Zprava přilétl do ohně centr, po němž hlavičkoval Sánchez. Proti němu se ještě Heaton vyšvihl parádním zákrokem, avšak akce pokračovala, Lucas přiťukl míč Tanguyovi Ndombelému, který přesnou ranou k tyči srovnal stav zápasu.

Heaton v bráně kouzlil i nadále, o pět minut později vychytal Eriksenův skvělý přímák. Avšak i to bylo pro ligového nováčka málo, v šestaosmdesáté minutě se totiž do stoprocentní příležitosti dostal Harry Kane poté, co se balón šťastně odrazil od dvou bránících hráčů. Anglický kanonýr nezaváhal a poslal svůj tým do vedení.

Záhy rozjásal ochozy ještě jednou. Přijal přihrávku na hranici velkého vápna, míč si lehce posunul a podobně jako při první brance Ndombelé jej uklidil na zadní tyč.

Autor: Martin Vejdělek / o2tv.cz, onlajny.com

Komentáře (19)

Přidat komentář
MCFC_8

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Lloris - Walker-Peters, Alderweireld, Vertonghen, Rose - Sissoko, N'Dombele - Lucas, Lamela, N'Koudou - Kane

Reagovat
trywii & TOTTENHAM

N'Koudou? To asi ne. Místo něj Son, jinak to vidím stejně.

Reagovat
GarethBaleCZ

Son první dva zápasy nemůže hrát.

Reagovat
trywii & TOTTENHAM

Pravda, moje chyba. Ale i tak si nemmyslím, že dá šanci N'Koudouvi.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak snáď nie Eriksen, mizerný v príprave a hlavou niekde inde. Nikto iný tam už nie je.

Reagovat
smazaný uživatel

Možná by ještě přišla v úvahu varianta s Winksem do tříčlený zálohy a Lamela s Lucasem na křídlech. Takhle se bojim, že bude Kane odříznutej.

Reagovat
smazaný uživatel

Takto sme hrali proti Interu a vôbec sa mi to nepáčilo. Do útoku jalovy. Proti AV potrebujeme viac hráčov do útoku, a jedno ostré krídlo sa bude hodiť.

Reagovat
smazaný uživatel

Přípravu sem nesledoval, tak se nechám překvapit

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

Heaton - Targett, Engels, Mings, Guilbert - Douglas Luiz, Mcginn, Grealish - Trézéguet, Wesley, Jota. Tip 1:2

Reagovat
Infernoqt

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Theft90

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele