32. kolo
02.07.2020 19:00 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

Tottenham v Sheffieldu neuspěl a po prohře 1:3 se mu vzdalují evropské poháry

Tottenham nenavázal na zlepšené výkony po vynucené přestávce a tentokráte vyhořel na půdě houževnatého Sheffieldu United, který se naopak až do tohoto čtvrtečního střetnutí trápil. Nováček soutěže díky cennému vítězství 3:1 oživil své naděje na evropské poháry a posunul se na sedmou příčku se sedmačtyřiceti body. Favorizovaní Kohouti doposud posbírali o dva body méně a jsou až devátí, s tímto umístěním rozhodně nemohou být spokojeni.

Svěřenci věhlasného portugalského trenéra Josého Mourinha ještě chtěli zabojovat o Ligu mistrů, jenomže na tu momentálně ztrácejí propastných devět bodů a to se ve zbývajícím průběhu bude stahovat už velmi těžko. Hosté začali aktivněji a do první možnosti se dostali v 6. minutě, avšak zakončení Diera proletělo vedle pravé tyče. Po odehrané čtvrthodině mohl pálit do odkryté branky Heung-min Son, toho ale na poslední chvíli odzbrojil Basham.

Přesně v polovině úvodního dějství byl poprvé vidět také kanonýr Harry Kane, jenže z hranice pokutového území prostor tří tyčí netrefil. Sheffield skvěle prorazil krátce po půl hodině hry. Dvaadvacetiletý norský záložník Sander Berge obdržel zpětnou přihrávku od Bashama, míč si posunul do lepší střelecké pozice a poté přesně zavěsil do protějšího spodního rohu. Favorizovaní hosté vzápětí odpověděli a rozvlnit síť se povedlo Kaneovi.

Anglický špílmachr využil samostatné akce Lucase Moury a po zemi překonal brankáře Hendersona, nicméně rozhodčí Kavanagh po přezkoumání videozáznamu nakonec gól neuznal kvůli předchozí ruce brazilského hráče. Domácí mohli pojistit svůj náskok v 61. minutě, ale McGoldrick po centru Bergeho hlavičkoval ve stoprocentní příležitosti do boční sítě. Svěřenci kouče Chrise Wildera se přeci jen podruhé dočkali za dalších osm minut.

Střídající Francouz Lys Mousset ani po šesti minutách strávených na trávníku využil parádní kombinace svých spoluhráčů na levém křídle a zblízka nemohl prázdnou branku minout - 2:0. Zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem podruhé skóroval Kane, ani tato trefa nebyla uznána kvůli ofsajdu.

Domácí definitivně pečetili svou výhru v 84. minutě. Oliver McBurnie po skvělé práci Bergeho propálil bezmocného gólmana Llorise z pěti metrů. Tottenham alespoň zmírnil svou porážku v poslední minutě základní hrací doby a konečně se dočkal Kane, když po nahrávce Sona přehodil Hendersona, ovšem tato pozdní trefa na bodový zisk v žádném případě stačit nemohla.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk, livesport.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Lloris - Aurier, Davinson, Dier, Davies - Sissoko, Lo Celso - Bergwijn, Lamela, Son - Kane

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele