36. kolo
15.07.2020 19:00 CET
1 : 3
(0:1)

Reportáž

Tottenham v Newcastlu neoslnil, přesto bere důležité tři body

Tottenham to v Newcastlu rozhodně neměl jednoduché, avšak vstřelil o dva góly více než soupeř a po důležitém vítězství nadále živí naději na evropské poháry. Spurs měli na severu Anglie i kopec štěstí, neboť domácí mužstvo značnou část duelu bušilo do obrany hostů, nicméně všechny body se nakonec vezou do Londýna. Straky tak po třetí porážce v řadě zůstávají na třináctém místě.

Po úvodním oťukávání, kdy se aktéři na hrací ploše několikrát bolestivě potkali, přišla šestá minuta a s ní příležitost Newcastlu. Centr z pravé strany se nakonec dostal k Almirónovi, jehož nebezpečné zakončení na poslední chvíli zablokoval bránící Sánchez. Po následném rohovém kopu pálil znovu Almirón, tentokrát nepřesně. A za okamžik se ke slovu dostal také Shelvey, jehož pokus z přímého kopu likvidoval brankář Spurs Lloris.

Domácí začali velice nadějně a v šestnácté minutě opět zakončoval Shelvey, ale jeho hlavička po pasu od Ritchieho se mezi tři tyče nevešla. Za dalších šest minut zkoušel štěstí Saint-Maximin, jenže s jeho nedůraznou střelou si Lloris poradil. A tak přišel tvrdý direkt od hostů. Ti ve 27. minutě obrali straky o míč na jejich obranné polovině a po kombinaci mezi Lucasem, Lo Celsem a Kanem vypálil šikovně a především přesně k tyči Son. Brankář Magpies Dúbravka se natahoval marně - 0:1.

Korejský útočník mohl další branku přidat o tři minuty později, kdy pálil ze střední vzdálenosti pod břevno, ale Dúbravka balón vyrazil. Newcastle zůstal po obdrženém gólu opařen, až ve 39. minutě málem šťastně vyrovnal, když Ritchieho pokus srazil Aurier jen těsně vedle tyče Llorisovy svatyně. Minutu nato musel francouzský gólman zasahovat proti nebezpečné střele Saint-Maximina. Ve 42. minutě už byl bezmocný proti hlavičce Gayla, avšak Tottenham zachránila tyč.

Přestože Spurs začali po změně stran s míčem na kopačkách, bylo v 56. minutě srovnáno. Průnik střídajícího Lazara utnul Aurier nepovedeným odkopem, který skončil u Ritchieho, jenž se trefil ideálně ke vzdálenější tyči. Jenže za čtyři minuty si hosté vzali vedení zpět. Bergwijn nacentroval na Kanea, proti jehož přesné hlavičce byl Dúbravka bezmocný.

Straky se poté snažily marně odpovědět, neboť pokusy Saint-Maximina i Joelintona skončily v zámezí. Blíže vstřelení branky byl v 72. minutě Lazaro, ale jeho rána rozvlnila pouze boční síť. Shelvey zase za další dvě minuty pálil přímo do míst, kde stál připravený Lloris, načež o samé za okamžik zopakoval Saint-Maximin. Místo závěrečného náporu Magpies pak přišla gólova pojistka Londýňanů. Lamelovu střelu z úniku vyrazil Dúbravka jen ke Kaneovi, který pohodlně dorazil do odkryté svatyně.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Potrebovali by sme trochu pretočiť. Viem, že sa to nestane. Ale i tak moja zostava:

Lloris - Alderweireld, Davinson, Vertonghen, Sessegnon - Ndombelé, Skipp, Fernandes - Lamela, Kane, Bergwijn

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele