30. kolo
22.06.2020 21:00 CET
5 : 0
(3:0)

Reportáž

Manchester City rozstřílel Burnley a stále živí malou naději na titul

Citizens navázali na povedený vstup do obnovené sezóny s Arsenalem (3:0) a nyní bez větších potíží deklasovali Burnley vysoko v poměru 5:0. Díky tomu si upevnili druhou pozici v tabulce s třiašedesáti body, nicméně na Liverpool stále ztrácejí propastných dvacet bodů. O svém úspěchu rozhodli hlavně na konci prvního a začátkem druhého dějství. Hosté v Premier League prohráli poprvé po osmi duelech a patří jim jedenáctá příčka s devětatřiceti body.

Domácí se rozjížděli pozvolněji, první nadějnější možnost si vypracovali po necelých dvaceti minutách. David Silva našel svou přihrávkou rozběhnutého Bernarda Silvu, který však zakončení uspěchal a svou tvrdou ránu uklidil vedle bližší konstrukce. Přesně v polovině první půle se už stav přeci jen měnil, když se dokázal prosadit teprve dvacetiletý velký talent Phil Foden, jenž obdržel míč od Bernarda Silvy po rohovém kopu rozehraném na krátko.

Následně měl dostatek prostoru ke střele a z dvaadvaceti metrů zamířil přesně do pravého spodního rohu. Favorit si v následujícím průběhu hlídal těsné vedení a další úder přidal ve 43. minutě. Alžírský reprezentant Riyad Mahrez převedl krásnou individuální akci v rohu pokutového území, hezkou kličkou se zbavil dvou bránících protihráčů a nakonec zavěsil podél bezmocného brankáře Popeho k protější tyči.

Manchester skóroval do přestávky ještě jednou. Mee v nastaveném čase přišlápl Agüera a rozhodčí Marriner po přezkoumání videozáznamu nařídil pokutový kop. K němu se postavil Mahrez a balón umístil přímo k levé tyči, Pope se i přes vystižení směru natahoval marně. Kanonáda Blues pokračovala také po změně stran, v 51. minutě byl rozdíl ve skóre čtyřbrankový zásluhou zkušeného Španěla Davida Silvy.

Čtyřiatřicetiletý záložník využil parádní kolmice od Fodena a závěrečné nahrávky do předbrankového prostoru od jmenovce Bernarda, z pěti metrů pak již neměl problém rozvlnit síť. Za dalších dvanáct minut se podruhé v tomto úterním klání prosadil Foden, tentokráte mu po rychlé akci přepustil míč Gabriel Jesus a přesně mířený pokus z osmi metrů zapadl k bližší konstrukci. V základní sestavě Burnley se objevil český krajánek Matěj Vydra a byl střídán v 88. minutě.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk, livesport.cz

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

HCS Burnley + 1,5.

Reagovat
syraLFC

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele