4. kolo
31.08.2019 16:00 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

Manchester City proti Brightonu nezaváhal, dvakrát se trefil Agüero

Zatímco jinde přední kluby jako Chelsea či Manchester United v zápasech s papírově slabšími soupeři ztrácely, na Etihad Stadium se žádné překvapení nekonalo. Manchester City sice v zápase s Brightonem nepodal nijak zvláště dominantní výkon, ale díky maximální efektivitě v zakončení může slavit suverénní vítězství 4:0. Hlavním strůjcem úspěchu Citizens byl Sergio Agüero, jenž dva góly dal a na jeden přihrál.

Jakékoli plány hostí na udržení favoritovy ofenzivy na uzdě vzaly za své hned v druhé minutě. Perfektní Zinčenkova kolmice našla v pokutovém území Davida Silvu, jenž zachoval chladnou hlavu a tváří v tvář vyběhnuvšímu Ryanovi ještě poslal míč do strany pro Kevina de Bruyneho, jenž snadno skóroval do odkryté branky. Tentýž hráč vzápětí poslal další nebezpečnou ránu těsně vedle a v zakončení posléze neuspěl ani Silva po výborné práci Sterlinga.

Jedinou kaňkou na jinak vyvedeném odpoledni ze strany domácích byl zákrok Aymerica Laporteho na Adama Webstera, který pro francouzského obránce vyústil nejen ve žlutou kartu, ale také nepříjemné zranění kolene, které si vyžádalo okamžité opuštění trávníku na nosítkách. Ani ztráta základního stavebního kamene defenzivy Citizens však s týmem Pepa Guardioly nijak nezamávala, a ještě do přestávky došlo k navýšení skóre. Znovu u toho byl aktivní De Bruyne, který v pokutovém území našel Sergia Agüera, a argentinský střelec chladnokrevně napálil míč pod břevno.

Krátce po změně stran ještě hosté mohli utkání zdramatizovat, jenže Trossardovu střelu z výtečné pozice v hloubi šestnáctky skvěle na poslední chvíli zablokoval hlavou Otamendi. Pět minut nato navíc nejlepší střelec Manchesteru City v klubové historii přidal další trefu do sbírky a o vítězi zápasu již nebylo sebemenších pochyb. O připravení palebné pozice se postaralo opět duo Zinčenko - David Silva, ovšem před Agüerem stále ležel velký kus práce, aby z hranice šestnáctky vyčaroval fantastickou křižnou ránu do horního růžku, kam se Ryan neměl nárok natáhnout.

Přestože Brighton ani za rozhodnutého stavu nesložil zbraně a snažil se výsledek alespoň zkorigovat, nebylo mu přáno, a naopak ještě jednou inkasoval. Sotva pár vteřin po nástupu na hřiště se totiž prosadil Bernardo Silva, jehož na levé straně šikovně uvolnil muž zápasu Agüero, a portugalský reprezentant křižnou přízemní ranou stanovil konečné skóre 4:0.

Autor: Martin Kantor

Komentáře (9)

Přidat komentář
MCFC_8

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

6:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
Infernoqt

5:0

Reagovat
John Obi Mikel

0:0

Reagovat
Pharrell

5:0

Reagovat
smazaný uživatel

Tip 3:0, přání 1:2.

Reagovat
MCFC_8

Kun uz 2.zapas po sebe mu tesne nevysiel utok na rekordny hetrik v PL, ale ak to takto pojde tak ho tuto sezonu da

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele