10. kolo
26.10.2019 13:30 CET
3 : 0
(0:0)

Reportáž

Manchester City nedal Aston Ville nárok a je zase druhý

Manchester City si opět počínal suverénně a doma třemi góly porazil Aston Villu. V první půli se favorit ještě neprosadil, po přestávce už ale třikrát udeřil. Domácí se tak vrátili na druhé místo, hosty pravděpodobně čeká sešup tabulkou.

Oproti duelu v Lize mistrů s Atalantou se do sestavy Citizens dostali pravý bek Cancelo, uzdravený stoper Stones, režisér hry a kapitán v jedné osobě David Silva, jeho jmenovec na křídle Bernardo Silva a útočník Gabriel Jesus. U Villans došlo překvapivě k dvěma změnám v záloze. Hourihanea nahradil Hassan Trézéguet a El-Ghaziho zastoupil Douglas Luiz.

Očekávaný tlak Manchesteru poprvé vznikl v páté minutě, po něm střílel vedl Jesus. Osm minut poté musel brankář Aston Villy Heaton zasahovat proti pokusu Sterlinga. Ve 23. minutě zahrozili také hosté, McGinnovu ránu vyrazil gólman City Ederson a Douglas Luiz se z dorážky neprosadil. Dvě minuty před koncem prvního poločasu pronikl do pokutového území Villans Sterling, předložil míč Davidu Silvovi, který však v obrovské šanci minul bránu.

Necelou po změně stran už ale hosté kapitulovali. Dlouhý nákop propadl do běhu Sterlingovi, který pokořil Heatona a poslal Manchester do vedení. Druhou branky mohl Sterling přidat v 55. minutě po chybě v rozehrávce soupeře, překonal i Heatona, ale na poslední chvíli skvěle zasáhl bránící Mings. Deset minut poté už to ale bylo 2:0. Rohový kop rozehráli Citizens nakrátko a následný střílený centr De Bruyneho propadl přes hradbu těl do sítě.

Za dalších pět minut vedli domácí již o tři branky a znovu se prosadili po rohovém kopu. Balón se ze závaru vykutálel ke Gündoganovi, jenž propálil vše, co mu stálo v cestě. V 87. minutě však způsobil zbytečnou kaňku na výhře City Fernandinho, který se po druhé žluté kartě nechal zbytečně vyloučit. Alespoň čestného zásahu se Villans mohli dočkat v nastavení, jenže Ederson vychytal Davise a uhájil čisté konto.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
t0mmy33MCFC

Villa nebezpecna....driv nas oblibeny souper.. snad to bude pokracovat .. 4:1

Reagovat
smazaný uživatel

5:0

Reagovat
Infernoqt

3:0

Reagovat
Pharrell

Reagovat
jn38

MC nema takovou formu, jako mel na zacatku sezony, my naopak sehrali vyrovnany zapasy..., doufam ze se nam poradari urvat taky nejaky body jako wolves a norwitchy 2:2

Reagovat
diastan

pohodka 4:0

Reagovat
MCFC_8

Poriadne si zastrielat a tak aby sa nikto nezranil...4:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele