27. kolo
24.02.2020 21:00 CET
3 : 2
(1:1)
Stadión:
Anfield, Liverpool

Reportáž

Liverpool měl proti West Hamu namále, přesto znovu zvítězil

Pondělní dohrávka sedmadvacátého kola nabídla na Anfield Road až nečekaně dramatickou podívanou do poslední chvíle. Domácí Liverpool ještě pětadvacet minut před koncem prohrával s West Hamem United a až díky gólům v závěru zvládl přece jen potvrdit roli favorita a připsat si po výsledku 3:2 již osmnácté ligové vítězství v řadě za sebou.

Reds se sice ujali brzkého vedení zásluhou Wijnalduma, jenže West Ham bezprostředně nato srovnal hlavičkou Diopa a krátce po změně stran se dokonce ujal šokujícího vedení díky trefě Pabla Fornalse. Hostům se však nabytý náskok nepodařilo udržet nadlouho, a to především kvůli hrubce brankáře Fabianského, jemuž propadla mezi nohama chabá střela Salaha. Devět minut před koncem pak dokonal druhý zvrat večera Sadio Mané a udržel tak Liverpoolu luxusní 22bodový náskok na čele, zatímco West Ham zůstává osmnáctý.

West Ham, který opět nastoupil v základní sestavě s Tomášem Součkem, se především v první půli prezentoval statečným výkonem, a to obzvláště s přihlédnutím k tomu, že hned v deváté minutě inkasoval. Excelentní centr Trenta Alexandera-Arnolda sedl na hlavu Georginia Wijnalduma, jenž nelehkou hlavičku zvládl s bravurou a Fabianski se natahoval marně.

Místo prvního kroku domácích za snadným triumfem však bylo srovnáno sotva tři minuty nato. Snodgrassův rohový kop na přední tyči našel Issu Diopa, který potvrdil střeleckou formu z posledních týdnů a svým třetím zásahem v šesti zápasech připravil brankáře Alissona o dlouhou nepřekonatelnost, která se táhla již sedm zápasů od prosince loňského roku. Liverpoolští mohli získat vedení zpět na svou stranu ještě do přestávky, jenže Alexander-Arnold zamířil těsně vedle a Virgil Van Dijk z rohového kopu svou hlavičkou jen olíznul břevno.

Bezprostředně po změně stran museli hosté vynuceně střídat, když zdravotní potíže potkaly solidně hrajícího Součka, avšak právě jeho náhrada se vzápětí postarala o umlčení domácích příznivců třetím gólem večera. Pablo Fornals si v pokutovém území počkal na přízemní centr Declana Rice, chladnokrevně uklidil míč přesně k tyči a liverpoolská ligová neporazitelnost byla rázem v ohrožení.

Na čísle 43 se však nakonec tato úctyhodná šňůra Reds nezastavila. V 68. minutě totiž povedená kombinace domácích skončila Robertsonovou pobídkou Salahovi v hloubi pokutového území, a přestože egyptský forvard netrefil míč vůbec dle svých představ, Lukasz Fabianski si trestuhodně nechal chabou ránu propadnout mezi nohama.

V dalším souboji se Salahem si již polský gólman počínal jistěji a podržel svůj tým alespoň ne remízovém stavu, avšak devět minut před koncem již dokonání obratu Liverpoolu nezabránil. Zablokovanou ránu stihl zavčasu doběhnout Alexander-Arnold a svou dvanáctou ligovou asistencí v sezoně vybídl ke snadnému zakončení do prázdné branky Sadia Maného. Senegalský forvard vzápětí přidal po pasu téhož hráče dokonce i další trefu, ale tentokráte mu radost zhatil pro ofsajd verdikt videorozhodčího. Místo toho tak hosté mohli podniknout ještě jeden útok a málem soupeře šokovali do třetice, když se v úniku ocitl střídající Bowen, jehož šanci na poslední chvíli zneškodnil vyběhnuvší Alisson.

Autor: Martin Kantor / skysports.com

Komentáře (11)

Přidat komentář
LokoLFC

2:0

Reagovat
Pharrell

3:0

Reagovat
Pharrell

střelci LFC : Mané/Salah/Oxlade-Chamberlain

Reagovat
smazaný uživatel

Skoro

Reagovat
scholes18

1:2

Reagovat
oli9

3:1 Mané 2 , Mo

Reagovat
OnlyWHU

2:3 COYI!!!!

Reagovat
duloig

3:3 C O Y I !!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Fabianski buď podplaceny nebo ukončit kariéru, mimořádně chybující.

Reagovat
smazaný uživatel

Ty ses dobrej jouda ::facepalm

Reagovat
OnlyWHU

Tahle prohra až tak nemrzí. Škoda - bodík ze hřiště vítěze PL by povzbudil. Snad nám tahle fazona vydrží. Fabiho nekomentuju, stačí si vzpomenout, kolik bodů nám v minulosti vychytal. COYI!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele