35. kolo
11.07.2020 16:00 CET
1 : 1
(1:0)
Stadión:
Anfield, Liverpool

Reportáž

Liverpool zaváhal s Burnley a bodový rekord se mu vzdaluje

Mistrovský Liverpool nepotvrdil úlohu jasného favorita proti houževnatému Burnley a po remíze 1:1 ho čeká pořádný kus práce, aby ještě překonal dva roky starý bodový rekord Premier League, který vytvořil Manchester City. Svěřenci trenéra Jürgena Kloppa by totiž museli vyhrát ve všech třech zbývajících střetnutí s Arsenalem, Chelsea i Newcastlem. Hosté neprohráli popáté za sebou a nacházejí se na devátém místě s padesáti body.

Domácí byli v celém sobotním utkání aktivnějším výběrem a vytvořili si i více gólových možností, ovšem na vyrovnání soupeře v polovině druhého dějství odpověď nenašli. Do úvodní větší možnosti se dostali Reds krátce po čtvrthodině hry, kdy po precizním prvním doteku pálil do levého spodního rohu Jones, avšak s výborným zákrokem se vytasil brankář Pope. Ihned na to se před hostujícím strážcem zjevil volný Salah, nicméně egyptský špílmachr ho zblízka nepropálil.

Zhruba po dvaceti odehraných minutách se zjevil na levé straně pokutového území Jones, nicméně jeho pokus byl na poslední chvíli odvrácen do zámezí. Ve 33. minutě byl znovu vidět Salah, který se po chytré zpětné kličce ocitl tváří v tvář proti Popemu, jenomže svým přízemním pokusem ho nepřekonal a vybojoval jen rohový kop. Po jeho zahrání odcentroval z pravé strany Brazilec Firmino a této pobídky využil obránce Andrew Robertson.

Šestadvacetiletý skotský rodák hlavičkoval z osmi metrů a parádně usměrnil míč ke vzdálenější konstrukci, Pope se tentokráte natahoval marně. V samém závěru první půle mohl pojistit náskok Liverpoolu Mané, jenže famózní Pope jeho bombu letící do levé šibenice vyškrábl mimo. Pět minut po výměně stran se chtěl zapsat do střelecké listiny aktivní Firmino, ale jeho přízemní křižná střela se pouze odrazila od levé tyče zpět do hřiště.

The Clarets z ničeho nic vyrovnaly v 69. minutě. Po dlouhém přímém volném kopu z vlastní poloviny hlavičkoval Tarkowski, dostatek času ke střele dostal kanonýr Jay Rodriguez a z patnácti metrů nechytatelně zavěsil k levé tyči. V 88. minutě hosté dokonce sahali po senzačním vítězství, to totiž střídající Gudmundsson orazítkoval břevno dělovkou z deseti metrů. V nastaveném čase přeci jen mohl rozhodnout Salah, bohužel pro Reds mířil jen doprostřed branky a Pope celkem snadno ukryl míč ve svých rukavicích.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk, livesport.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
adam77

4-0

Reagovat
smazaný uživatel

Běžte do háje.. Chápu že na to podvědomě serou, ale u profiku bych čekal lepší přístup a ne jak v okrese.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele