14. kolo
30.11.2019 16:00 CET
2 : 1
(2:0)
Stadión:
Anfield, Liverpool

Reportáž

Liverpool i v deseti udržel proti Brightonu vedení

Těžší, než to v první půli vypadalo, byl pro fotbalisty Liverpoolu duel čtrnáctého kola proti Brightonu. Zásluho dvou tref van Dijka sice do šaten odcházeli s dvougólovým vedením, a však po vyloučení Alissona a Dunkově brance se o tři body pořádně strachovali.

V šestnácté minutě utkání se musel pořádně vyšvihnout Ryan, který zneškodnil Firminovu ránu z penalty. O pár okamžiků později byl zhruba ve třicetimetrové vzdálenosti faulován Oxlade-Chamberlain. Exekuce následného přímého kopu se ujal Alexander-Arnold, jenž přesným centrem našel Virgila van Dijka a ten trknul míč za gólmanova záda.

Spolupráce těchto dvou se opakovalo i po čtvrtině utkání. Tentokráte anglický reprezentační krajní bek rozehrával rohový kop a van Dijk znovu hlavou neomylně zavěsil. Ještě před přestávkou mohl kontaktní gól vstřelit Dunk, jenže v tutovce sám před Alissonem selhal.

Napravit to mohl nedlouho po návratu ze šaten, jenže ani jeho hlavička z malého vápna neletěla mezi tři tyče. Zvrat v jinak poklidné cestě za vítězstvím nastal dvacet minut před koncem, kdy Alisson vyběhl proti Trossardovi a zahrál rukou mimo vápno, za což viděl červenou kartu.

Na hřiště tak přišel Adrián, čehož částečně Seagulls využili. Španělský gólman si tak dlouho stavěl zeď, až sudí Atkinson pískl do píšťalky. U míče stojící Lewis Dunk tak po zemi poslal míč na opačnou stranu brány.

Další pumelici v podání Mooye už Adrián zneškodnil a pomohl tak k zisku tří bodů. Vzhledem k zaváhání konkurentů tak náskok Reds na druhé místo dočasně vzrostl na jedenáct bodů, naopak Racci jsou jen tři body nad sestupovým pásmem.

Autor: Martin Vejdělek / onlajny.com, fullmatchesandshows.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
LokoLFC

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

3-0

Reagovat
smazaný uživatel

-2,5

Reagovat
eder

Asi poprvé v této sezóně neuvidím zápas v TV, tak snad ulovím nějaký rozumný stream...

Reagovat
Elmas

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele