33. kolo
05.07.2020 17:30 CET
2 : 0
(0:0)
Stadión:
Anfield, Liverpool

Reportáž

Liverpool nezářil, Aston Villu však přeci jen udolal 2:0

Mistrovský Liverpool potvrdil úlohu favorita proti zachraňující se Aston Ville a díky výhře 2:0 má stále šanci překonat bodový rekord Manchesteru City ze sezóny 2017/2018, k tomu potřebuje v pěti zbývajících duelech čtyřikrát zvítězit. Na tříbodovém zisku se však pořádně nadřel, neboť obě dvě své trefy vsítil až v závěrečných dvaceti minutách. Villans se za svůj výkon rozhodně nemusejí stydět, jelikož si vypracovali více střeleckých pokusů.

Hosté zůstávají v tabulce na osmnáctém sestupovém místě ze sedmadvaceti body a na sedmnáctý Watford ztrácejí jediný bod, ve zbývajícím průběhu je tak zřejmě čekají perné chvilky. Reds se v úvodním poločase nemohli dostat do tempa a nedávný debakl s Citizens (0:4) se na nich evidentně podepsal, za celých pětačtyřicet minut si nevytvořili jedinou větší příležitost. Hosté ohrozili branku soupeře jednou a to ve 34. minutě.

Na hranici pokutového území zkusil nebezpečně vypálit Douglas Luiz, nicméně povedlo se mu jen vyprášit rukavice připraveného gólmana Alissona. Ve druhém poločase hrála Aston Villa přeci jen odvážněji a do vedení se mohla dostat v 53. minutě. Po chybné rozehrávce protivníka přešla do rychlého přečíslení a na pravé straně měl dostatek prostoru El Ghazi, jenomže jeho bombu Alisson brilantně odvrátil na roh.

Domácí s přibývajícím časem začali přidávat na obrátkách a vytouženého gólu se dočkali v 71. minutě. Alexander-Arnold našel svou přihrávkou Keïtu, který si počkal na vhodný moment a před prázdnou brankou vyzval ke skórování Sadia Maného, jenž ze sedmi metrů napálil spodní okraj břevna a od něj se balón odrazil do sítě. O šest minut později předvedl skvělý průnik přes tři protihráče Firmino a po narážečce se Salahem tvrdě vypálil.

Jeho projektil směřoval do pravé šibenice, ovšem s famózním zákrokem se vytáhl brankář Reina. Svěřenci trenéra Jürgena Kloppa pojistili svůj náskok v 89. minutě, kdy přetažený centr Robertsona sklepl hlavou pod sebe Salah a zcela volný Curtis Jones zavěsil z deseti metrů do levého spodního rohu. V nastaveném čase mohl alespoň korigovat stav Grealish, avšak proti jeho jedovaté dělovce výtečně zasáhl Alisson.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk, livesport.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

4:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele