15. kolo
04.12.2019 20:30 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Leicester neměl problém s Watfordem a nadále zůstává druhý

Nezastavitelný Leicester si proti Watfordu připsal třetí výhru v řadě a na druhém místě opět odskočil Manchesteru City. Domácí si středeční body připsaly naprosto zaslouženě, neboť soupeře k ničemu nepustili, sami naopak hýřili aktivitou, za což byli dvakrát odměněni. Hosté zůstávají v tabulce poslední a jejich krize se jen víc prohloubila.

I přes náročný program se manažer Foxes Rodgers neodhodlal k větší rotaci sestavy, pouze levého beka Chilwella zastoupil Fuchs. Také dočasný lodivod Hornets Mullins učinil v základní jedenáctce svého celku jedinou změnu, když vyztužil ofenzívu útočníkem Deeneym.

Již po dvou minutách hry se Leicester mohl dostat do vedení. Vardy připravil střeleckou pozici pro Péreze, který však zblízka pálil trestuhodně nad břevno. V další pasáži hry pokračovali domácí v aktivní hře a ve 25. minutě si vypracovali další slibnou šanci. Maddison vytvořil palebný prostor pro Barnese, jenž mířil těsně vedle tyče. Stejný hráč měl gól na noze i za dalších jedenáct minut, avšak brankáře Watfordu Fostera nepřehodil. Ve 38. minutě si chtěl Vardy vymodlit penaltu, jenže sudí neměl pro jeho snahu pochopení a nejlepšímu střelci Premier League udělil žlutou kartu za simulování.

Nástup do druhé půle liškám vyšel. V 51. minutě ještě Barnes opět ztroskotal na Fosterovi, ovšem dvě minuty nato byl ve vápně hostů nedovoleně zasažen Evans a sudí odpískal pokutový kop. Jeho exekutor Vardy zamířil přesně k tyči, navíc Foster zůstal stát na místě - po hodině hry mohli domácí vést již o dvě branky. Vardymu se podařilo překonat Fostera, za kterého však na poslední chvíli zastoupil bránící Masina.

V následujících minutách si Foxes hlídali náskok, Watford byl zase nadále bezzubý. V 82. minutě to ze standardní situace z úhlu zkoušel přímo na bránu Maddison, avšak Foster se zaskočit nenechal. A tak si záložník Leicesteru na svůj zásah musel počkat až do nastaveného času, kdy utekl obraně Hornets a střelou ke vzdálenější tyči uzavřel střelecký účet zápasu.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
Elmas

4:0

Reagovat
Seydou Doumbia

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele