27. kolo
22.02.2020 18:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Leicester City - Manchester City 0:1

Přímý souboj o druhé místo ovládl Manchester City. Hosté sice měli více ze hry a vytvořili si jako již tradičně řadu slibných šancí, jenže jejich marnost v koncovce podtrhl Segio Agüero neproměněným pokutovým kopem a zdálo se, že utkání dospěje k bezbrankové remíze. Až deset minut před koncem prolomil skóre střídající Gabriel Jesús a stanovil konečný výsledek 1:0. Tým Pepa Guardioly tak navýšil svůj náskok právě před svým sobotním soupeřem na sedm bodů, zatímco Foxes navzdory porážce drží na čtvrtou Chelsea šestibodový odstup.

První půle nabídla vyrovnanou podívanou, která se odehrávala především ve středu hřiště s nevelkým počtem brankových příležitostí, ovšem celé utkání se mohlo odvíjet zcela jiným způsobem, kdyby Jamie Vardy po zaváhání Laporteho svůj samostatný únik nezakončil jen do tyče. Na opačné straně o sobě po celých devadesát minut dával výrazně vědět bývalý hráč Leicesteru Riyad Mahrez, jenž prověřil dalekonosnou ranou pozornost Kaspera Schmeichela, jehož vzápětí ohrozil i Ilkay Gündogan. Když pak z přímého kopu neuspěl ani James Maddison, šlo se do kabin za stavu 0:0.

To po změně stran již bylo před brankou domácího týmu rušněji. Nejprve musel Schmeichel bravurně zneškodnit ránu Kevina De Bruyneho a poté musel čelit pokutovému kopu, když Gündoganovu ránu zastavil zdviženou rukou Praet a na radu videorozhodčího se mohl k penaltě postavit Sergio Agüero. Argentinský forvard však stejně jako jeho spoluhráči v minulých týdnech v této disciplíně selhal, neumístěnou ranou nechal vyniknout Schmeichela a Citizens tak trestuhodně neproměnili již čtvrtou penaltu po sobě.

Poté, co Agüero proti výtečnému Schmeichelovi neuspěl ani s další přízemní ranou, přepustil své místo na trávníku Gabrieli Jesúsovi, jenž byl na rozdíl od minulého zápasu s West Hamem v zakončení nekompromisní a prosadil se hned po třech minutách. Po skvělé průnikové přihrávce Mahreze si Jesús přepustil míč na pravačku a trefil se okolo vyběhnuvšího brankáře Leicesteru přesně k přední tyči. Generálka na očekávaný duel Ligy mistrů s Realem Madrid se tak Citizens vydařila, z King’s Power Stadium si odváží všechny body za výhru 1:0.

Autor: Martin Kantor / skysports.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
MCFC_8

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
Elmas

1:1

Reagovat
vanGomm

Tak co ten Mainz? Už tam na tu remízu hupnul

Reagovat
Elmas
Reagovat
MCFC_8

Tie nase penalty ale aspon vyhra a ciste konto

Reagovat
t0mmy33MCFC

proc nikdo nevystreli do sibenice?

Reagovat
Pharrell

proč Citiziens neumí kopat penalty ?

G.Jesus či Agüero

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele