38. kolo
26.07.2020 17:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Tottenhamu ke kvalifikaci do Evropské ligy stačila plichta na hřišti Crystalu Palace

Ačkoli Tottenham nezvládl londýnské derby úplně podle svých představ, neboť na půdě trápícího se Crystalu Palace urval jen bod, ve finále nemusel nikterak smutnit, poněvadž i remíza mu stačila k vyhoupnutí se na strategickou šestou příčku. Na podzim si tak jistojistě zahraje Evropskou ligu, která byla v závěru sezóny prvořadým a jediným cílem Spurs.

Protože pořád není známo, kdo v rámci FA Cupu bude konečným vítězem, zaručovala v tuhle chvíli účast v evropských pohárech pouze příčka šestá. A na tuhle metu ztráceli svěřenci kouče Josého Mourinha před tímhle zápasem jeden bod. Protože jejich rival Wolverhampton naopak prohrál na půdě Chelsea, dostali se v tabulce před něj zásluhou lepšího skóre.

Na dálku přitom bude Tottenham fandit Chelsea, aby v domácím poháru triumfovala ona, jelikož v tom případě se nebude muset o základní skupiny druhé nejprestižnější klubové soutěže Evropy prát v nevyzpytatelných předfázích, ale rovnou se kvalifikuje do hlavního dění. Pakliže by uspěl Arsenal, soupeř The Blues, podíval by se do druhého předkola.

Domácí po koronavirové přestávce svým fanouškům žádnou velkou radost nedělali. A od té doby, co skolili v červnu Bournemouth, utrpěli hned sedm porážek v řadě. Ne že by měli například starosti o záchranu, jednoduše však spadli až na čtrnácté místo, na němž zůstali i po tomto měření sil. A aspoň tak přerušili svou nepříjemně dlouho trvající nevalnou bilanci.

Hosté vstoupili do utkání velmi dobře a už ve 13. minutě se ujali vedení. Lo Celso vyhrál souboj o míč ve středu hřiště na úkor svého soka McArthura, ve správný moment uvolnil v šestnáctce Kana, ten si bleskově narovnal balón na svou pravačku a zamířil pohotově na bližší tyčku. V 15. minutě se snažil vyrovnat Townsend, jeho pokus byl ale nepřesný.

V lepší pozici se ve 27. minutě objevil domácí křídelník Schlupp. Ani bránící Alderweireld, ani jeho spoluhráč Winks neodvrátili merunu do bezpečí, na svou šanci tak za vápnem číhal ghanský reprezentant, s jeho levačkou si ovšem snadno poradil brankář Lloris. Ve 32. minutě mohli udeřit opět hosté, avšak střelu Daviese zablokoval dobře postavený bek Kouyaté.

Ve 47. minutě se The Lilywhites ozvali opětovně, Lo Celso svým centrem z rohového čtvrtkruhu našel ve vápně hlavičkujícího Alderweirelda, ten však zamířil jen nad břevno. V 53. minutě došlo k poslední úpravě skóre. Po rohovém kopu McCarthyho ještě nezacílil dobře Ayew, Schlupp již ovšem záhy na to propálil úplně všechno, co mu stálo v cestě.

Po hodině hry mohl Tottenham jít zase do trháku, jenomže Lucas Moura těsně minul bránu gólmana Guaity. Jinak vlastně neměl ke třem bodům o nic blíže než výběr manažera Roye Hodgsona. Ten naopak mohl v poslední třetině duelu vydolovat vítězství, jenže Dann dvakrát hlavou netrefil prostor mezi třemi tyčemi a Ayew též nenašel potřebnou správnou mušku.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Lloris - Aurier, Davinson, Alderweireld, Davies - Sissoko, Winks, Lo Celso - Lucas, Kane, Son.

Jasná.

Reagovat
Elmas

1:1

Reagovat
OnlyWHU

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele