9. kolo
19.10.2019 18:30 CET
0 : 2
(0:2)

Reportáž

Manchester proti Crystal Palace nezaváhal a zvítězil 2:0

Překvapení se tentokráte nekonalo. Manchester City po reprezentační přestávce učinil první krok k odčinění předešlého zaváhání s Wolverhamptonem a poradil si venku s Crystal Palace v poměru 2:0. Výhra Citizens, kteří nastoupili v dosti experimentální sestavě, se ovšem nerodila lehce, rozhodla krátká sekvence na sklonku první půle, kdy hosté zásluhou Jesúse s Davidem Silvou udeřili dvakrát v rozmezí necelých dvou minut. Víc branek už ale kvůli špičkovému výkonu brankáře Hennesseyho nepřidali a domácí naopak měli několik skvělých možností k zdramatizování zápasu.

Obhájce titulu tak udržel i po devátém kole průběžnou druhou příčku, ovšem na vedoucí Liverpool stále ztrácí celých pět bodů, a to mají Reds šlágr tohoto kola na Old Trafford k dobru. Crystal Palace zůstává šesté.

Manažer hostí Pep Guardiola překvapivě nominoval základní jedenáctku bez jediného stopera z povolání a post ve středu obrany tak obsadili defenzivní záložníci Fernandinho s Rodrim. Druhým překvapením pak bylo nasazení Gabriela Jesúse na úkor Sergia Aguera, ovšem ani jeden z těchto tahů se španělskému kouči nevymstil. Citizens měli dobrý nástup do zápasu a mohli se ujmout vedení již po čtvrthodině hry, ovšem na výtečný pas De Bruyneho nabíhající Jesús těsně nedosáhl. Pár minut nato se zaskvěl domácí gólman Hennessey, jenž znenadání na poslední chvíli nahradil v sestavě zraněného brankáře Guaitu, když skvěle zneškodnil přízemní ránu Gündogana.

Zrovna když se zdálo, že domácí začínají být favoritovi vyrovnaným soupeřem, Citizens udeřili. Výtečný pas Bernarda Silvy našel přesně hlavu Jesúse, jenž se skvěle uvolnil, a ještě lépe centrovaný míč v akrobatické pozici uklidil hlavou přesně k tyči. Inkasovaný gól domácím týmem otřásl, čehož Manchester beze zbytku využil a přidal okamžitě i pojišťovací zásah číslo dvě. Od Jesúsovy trefy uběhla sotva minuta a půl, když Raheem Sterling brilantním obloučkem zpoza šestnáctky vybídl k zakončení Davida Silvu, jenž zvládl nelehké zakončení z voleje s bravurou, prostřelil zblízka Hennesseyho mezi nohama a do kabin se tak odcházelo za stavu 2:0.

Vstup do druhé půle byl v podání obou týmů poklidnější a na první velkou šanci si diváci v Selhurst Parku museli počkat až do 70. minuty. Kvalitní spolupráce Jesúse s Joaem Cancelem vyústila v zakončení prvního jmenovaného, ovšem Hennessey obstál, stejně jako chvíli nato při ráně Bernarda Silvy. Pak se ke slovu dostali i Eagles prostřednictvím Christiana Bentekeho, který se jen chvíli po nástupu na hřiště protlačil k hlavičce, ovšem ke smůle domácích ji brankář Ederson dokázal vytlačit na břevno.

Branková konstrukce se pět minut nato ozvala i na druhé straně poté, co se do míče opřel De Bruyne, ovšem vzápětí bylo opět rušno před Edersonem. Wilfried Zaha se prokličkoval do kvalitní střelecké pozice, jenže brazilský brankář ve službách Citizens opět předvedl své nesporné kvality a udržel tak čisté konto až do konce.

Autor: Martin Kantor / skysports.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
Infernoqt

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:4

Jdeme !

Reagovat
MCFC_8

KDB, Stones spat

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
John Obi Mikel

1:3

Reagovat
t0mmy33MCFC

Mendy, Cancelo se mi libili

Reagovat
smazaný uživatel

DS21

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele