34. kolo
09.07.2020 19:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Tottenham venku opět zklamal a v Bournemouthu jen remizoval 0:0

Tottenham neodkázal zvítězit ani ve svém čtvrtém venkovním utkání na ligové scéně a tentokráte si z půdy zachraňujícího se Bournemouthu odváží jen bod za bezbrankovou remízu. Svěřencům portugalského trenéra Josého Mourinha se proto znovu vzdalují evropské poháry, s devětačtyřiceti body se nacházejí na devátém místě a ve zbývajících čtyřech zápasech je ještě čeká pořádný kus práce. Naopak pro domácí má nerozhodný výsledek cenu zlata.

Třešně se prozatím vyhouply na osmnácté místo s osmadvaceti body a za sedmnáctým Watfordem zaostávají o tři body, jejich naděje na záchranu tak stále žije. Čtvrteční střetnutí nebylo z diváckého pohledu nijak výrazně atraktivní, v úvodním poločase nebyla k vidění jediná vážnější příležitost. Již v 6. minutě se sice Kohouti dožadovali odpískání pokutového kopu po domnělém strčení do Kanea, ale rozhodčí Tierney na penaltový puntík neukázal.

Obrázek hry se prakticky nezměnil ani po přestávce, něco zajímavého se v podstatě začalo dít až v závěrečné čtvrthodině. V 79. minutě se po centru z pravého křídla zjevil na hranici brankového území argentinský útočník Lamela a hlavičkoval zády k brance, avšak levou konstrukci o podstatný kus minul. V předposlední minutě základní hrací doby se Bournemouthu z ničeho nic podařilo rozvlnit síť.

Po pasu do předbrankového prostoru vystřihl naprosto parádní nůžky King a náramně zavěsil do levého spodního rohu, nicméně při zakončení měl smůlu, jelikož trefil svou ruku a Tierney po přezkoumání videozáznamu gól odvolal. Tento duel byl nastaven o dvanáct minut, protože se dlouho nehrálo kvůli ošetřování Adama Smithe. Nicméně favorit si ani v tomto období gólovou příležitost nevypracoval a naopak v šesté minutě nastavení mohl inkasovat.

Po vynikající nahrávce na pravou stranu převzal balón Wilson a stanul tváří v tvář proti brankáři Llorisovi, ale ve stoprocentní možnosti naprosto vyhořel. Na poslední chvíli se pokusil hostujícího strážce obstřelit, ovšem ten jeho úmysl přečetl a balón famózně jednoruč odvrátil do strany. Kohouti tak příště rozhodně budou mít co napravovat v londýnském derby s Arsenalem, AFC narazí na čtvrtý Leicester.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk, livesport.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Lloris - Alderweireld, Davinson, Vertonghen, Cirkin - Skipp, Ndombelé - Gedson, Lamela, Bergwijn - Son

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele