4. kolo
02.09.2018 17:00 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Watford FC - Tottenham Hotspur 2:1

Každý rok přináší oproti prvotním předpokladům zklamání i překvapení. Zatím nejvýraznějším pozitivním šokem oproti předsezonním očekáváním je Watford, který zůstává i po čtyřech odehraných kolech bodově stoprocentní, a drží se tak na samém čele tabulky společně s Chelsea a Liverpoolem. Naposledy svěřenci kouče Gracii zvládli utkání s favorizovaným Tottenhamem, přestože na Vicarage Road inkasovali jako první. Trefy kapitána Deeneyho s Craigem Cathcartem však zápas otočily ve prospěch domácích.

Opanovat všechny čtyři střetnutí na úvod ligové sezony se Watfordu podařilo teprve podruhé v klubové historii, a vůbec poprvé na prvoligové úrovni. Dlouho tomu ovšem v neděli nic nenasvědčovalo, neboť první půle se snad jen s výjimkou Deeneyho hlavičky po Janmaatově centru obešla bez větších vzruchů vinou špatné finální fáze a do kabin se odcházelo za bezbrankového stavu. Po změně stran pak bylo pro Hornets ještě hůře, neboť v 54. minutě využil nesouladu brankáře Fostera se stoperem Kabaselem Lucas Moura, jehož gólovou pobídku si kuriózně srazil do vlastní sítě Abdoulaye Doucouré.

Štěstí Spurs pokračovalo i nadále, neboť na opačné straně si mohl rovněž vsítit vlastence Toby Alderweireld, avšak jeho hlavička po stříleném centru aktivního Deeneyho skončila k úlevě hostí jen na břevně. Watford ale inkasovaný gól spolu s touto šancí vybičoval ke zlepšenému výkonu a netrvalo dlouho, než se skutečně dočkal zaslouženého vyrovnání - neúnavný kapitán Deeney se prosadil ze vzduchu po excelentně zahraném přímém kopu Holebase.

Od té chvíle byli domácí definitivně na koni a pouhých sedm minut od Deeneyho trefy zvládli původně nepříznivý stav zcela zvrátit. U zrodu gólové akce byl znovu José Holebas, jehož pobídka z rohového kopu pro změnu přistála na hlavě vytáhlého stopera Cathcarta, který překonal brankáře Vorma podruhé. Tottenham tak musel v závěrečných minutách přejít do ofenzivy v honbě za vyrovnáním, ovšem střídající Llorente v zakončení selhal a hlavička Harryho Kanea skončila pár decimetrů nad břevnem. Po triumfální výhře na Old Trafford tak Tottenham překvapivě kapituloval hned v následujícím kole a připisuje si první bodovou ztrátu sezony.

Autor: Martin Kantor / skysports.com

Komentáře (10)

Přidat komentář
John Obi Mikel

2:3

Reagovat
MCFC_8

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Co myslíte, bude hrát Trippier?

Reagovat
frederik

2:2

Reagovat
Infernoqt

2:1

Reagovat
Nebelung

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

3:3

Reagovat
DUCK11

Výkon tottenhamu mne sklamal ale pevne verim v napravu proti liverpooolu dnes to bylo spatny, snad po ptestavce aj se sonem v zakladu to budou 3 body

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele