24. kolo
30.01.2019 21:00 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Tottenham Hotspur - Watford FC 2:1

Sice s velkými problémy, ale přece - Tottenham nakonec zvládl důležitý duel s Watfordem a kvůli naprostému kolapsu Chelsea má na páté místo komfortní náskok sedmi bodů. Domácímu celku před poločasem zavařila chyba brankáře Llorise, zlepšený výkon v poločase druhém však nakonec partě Mauricia Pochettina vynesl zasloužený obratem a odměnu v podobě tří bodů.

Tottenham v sestavě přivítal i navrátilce Sona a utkání neodstartoval vůbec špatně - hned po pěti minutách dal o sobě vědět, když ranou ze střední vzdálenosti jen těsně minul vzdálenější tyč. Další vzrušení přišlo z kopačky Eriksena, jeho tečovanou ránu však nakonec Foster s drobnými potížemi kryl. Hosté se osmělili až těsně před pauzou - nejprve zahrozil Deulofeu, který střelou zpoza vápna mířil jen o pár čísel vedle, po rohovém kopu a obrovské minele brankáře Llorise ovšem míč do sítě dopravil Cathcart a Watford tak poslal do překvapivého vedení.

Že se však domácí se současným stavem nehodlají smířit, to dali velmi jasně najevo hned od prvních minut druhé části. Hned po pár minutách se do obrovské šance protlačil útočník Llorente, jehož nejprve z malého vápna precizně vychytal brankář Foster, dorážku pak španělský hrot poslal zcela nepochopitelně nad. Další nebezpečí přinesl volný přímý kop Eriksena, ani ten se však do sítě nedostal. Spurs i nadále dobývali defenzivu Watfordu, jenže ani další příležitost nepřinesla kýžené vyrovnání, když ránu Rose na poslední chvíli vykopl z brankové čáry jeden ze zadáku hostujícího celku.

Wembley si tak na oslavu branky muselo počkat až do 80. minutě, když si v pokutovém území našel míč Son a nekompromisně překonal padajícího Fostera. Od té chvíle už se v podstatě jen čekalo na vítězný gól, který tři minuty před koncem zařídil Fernando Llorente - ten si naskočil na centr Rose a přesnou hlavičkou rozhodl o důležitém vítězství Tottenhamu v poměru 2:1.

Autor: Víťa Srp

Komentáře (4)

Přidat komentář
John Obi Mikel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

Tu nie je o čom, must-win zápas i keď šance sú tak 50:50 pri našej marodke a forme.

Lloris - Aurier, Alderweireld, Vertonghen, Rose - Winks, Dier (Sissoko ak buď ready) - Lucas, Eriksen, Lamela - Son

Reagovat
smazaný uživatel

To už vypadá hratelně Uvidíme co udělá únava a nízká morálka

Reagovat
smazaný uživatel

1:0, složité to pro kohouty bude

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele