13. kolo
24.11.2018 18:30 CET
3 : 1
(2:0)

Reportáž

Tottenham Hotspur - Chelsea FC 3:1

V Premier League už jsou jen dva neporažené celky. Chelsea v londýnském derby vyhořela, podala ostudný výkon a zcela zaslouženě podlehla 1:3 Tottenhamu který se tak díky sobotnímu výsledku posouvá na třetí příčku tabulky. Kohouti podali jeden z nejlepších výkonů sezóny a o osudu celého duelu rozhodli už za 55 minut.

Tottenham do utkání vlétl jako hurikán a už po čtyřech minutách musel poprvé zasahovat Kepa, když lapil nebezpečnou hlavičku Kanea. Po osmi minutách hry už však byl zcela krátký na hlavičku Alliho, který si naskočil na prudký přímý volný kop Eriksena a neomylně rozvlnil síť. O pár chvil později se po parádní kombinaci s Eriksenem dostal za záda hostující obrany Son, jeho volej však skončil nad hostující brankou. Po dalším rychlém protiútoku Son hravě obešel Rüdigera, Kepu však překonat nedokázal.

Po patnácti minutách se ke slovu dostali také hosté - Kanté našel ve vápně Hazarda, kterého poněkud nepochopitelně zezadu skolil mladík Foyth a měl obrovské štěstí, že sudí Atkinson nenašel odvahu k odpískání pokutového kopu.

Tottenham však zůstával jednoznačně lepším celkem a o chvíli později přidal druhý zásah - to ze střední vzdálenosti napřáhl Kane, jeho střele nepochopitelně uhnul Luiz a zkoprnělý Kepa již nedokázal vůbec reagovat. Na třígólový rozdíl mohl zvýšit Alderweireld, jeho zakončení z malého vápna však perfektně vychytal Kepa. V nastaveném čase zahrozil Son, i jeho přízemní ránu však Kepa zvládl zlikvidovat.

Po 55 minutách hry bylo o vítězi rozhodnuto. Alli přesným pasem nastartoval Sona, který hravě předběhl Jorginha, stínujícího Davida Luize obešel jako kužel a přesnou střelou rozvlnil síť potřetí. V samém závěru už jen po centru Azpilicuety korigoval Giroud, na víc se však Chelsea nezmohla.

Autor: Víťa Srp

Komentáře (8)

Přidat komentář
MCFC_8

2:1

Reagovat
John Obi Mikel

1:2

Reagovat
vanGomm

X.

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Lloris - Aurier, Foyth, Alderweireld, Davies - Dier, Winks - Lucas, Alli, Eriksen - Kane

Reagovat
John Obi Mikel

Kepa - Azpi, Luiz, Rüdiger, Alonso - Jorginho, Kanté, Kovačič - Hazard, Giroud, Pedro

pozn. Nevím teď kdo je zdravej a kdo není.

Reagovat
frederik

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele