1. kolo
11.08.2018 13:30 CET
1 : 2
(1:2)

Reportáž

Newcastle United - Tottenham Hotspur 1:2

Velmi zajímavé utkání otevřelo sobotní program úvodního kola Premier League 2018/2019. Newcastle i kvůli mnoha nevyužitým šancím v domácím prostředí podlehl Tottenhamu 1:2. Tři body pro tým Mauricia Pochettina zařídil Jan Vertonghen a Dele Alli.

Výborné tempo nastolili hráči obou mužstev již od začátku zápasu. Do vedení šli po osmi minutách hry Spurs, když centr Christiana Eriksena od rohového praporku prodloužil Davinson Sánchez za sebe k Janu Vertonghenovi, jehož zakončení se od břevna přes marnou snahu Martina Dúbravky odrazilo za brankovou čáru, což potvrdila i technologie propojená s náramkem zkušeného sudího Martina Atkinsona.

Odpověď Newcastlu na sebe však nenechala dlouho čekat. Matt Ritchie poslal z pravé strany do šestnáctky vynikající balón a nabíhající Joselu jej už s přehledem uklidil do sítě. Zanedlouho si ovšem Tottenham vzal vedení zpět. Klíčku Eriksena ještě domácí defenziva vystihla, načež našel Serge Aurier krásným pasem volného Alliho, talentovaný anglický reprezentant na hranici malého vápna předskočil Yedlina a hlavou pokořil bezmocného Dúbravku.

Po dechberoucí čtvrthodině se hra trochu uklidnila a další příležitost, která zvedla diváky ze sedadel, přišla až v 38. minutě. Tehdy si na další roh Eriksena naskočil Davinson Sánchez a chybělo jen pár centimetrů, abychom viděli čtvrtý gól interesantního duelu.

Žádná branka nepadla ani po poločasové přestávce, ačkoliv šancí bylo na obou stranách k vidění spousta. Druhé dějství začalo dvěma tutovkami Magpies. Nejprve hlavička Jonja Shelveyho propadla až k Diamému, jenž z úhlu rozezvučel bližší tyč. Následně další velké zaváhání obrany hostů využil Ayoze Pérez, křížnou přihrávkou vyslal do stoprocentní příležitosti Kenedyho, dvaadvacetiletý křídelník hostující v St. James’s Parku z Chelsea si ale příliš předkopl míč a nechal vyniknout hbitého Llorise.

Poté měl spoustu práce pro změnu Martin Dúbravka. Slovenský brankář v 56. minutě bravurně lapil prudkou střelu Moussy Sissoka z nějakých jedenácti metrů, o chvíli později vyrazil centr z pravé strany jen Sánchezovi, jehož akrobatický kop se však mezi tři tyče nevešel.

Závěr utkání patřil Newcastlu, který toužil po vyrovnání. Tottenham ovšem podržel gólman Lloris, jako například proti střele Péreze z pohotové otočky po rohovém kopu. Nejblíže kýžené trefě byla pár minut před koncem letní posila z West Bromwiche Salomon Rondón. Venezuelský útočník naskočil do zápasu až jako střídající hráč a mohl zažít snový debut, kdyby jen jeho ránu nezblokoval skluzující Jan Vertonghen pouze do břevna.

Kaňkou na celém duelu bylo zranění obránce Yedlina, jenž si v nastaveném čase poranil zřejmě kotník nebo koleno a v očividných bolestech dokulhal do útrob stadionu. Krátká přesilovka Spurs již na výsledku nic nezměnila.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (13)

Přidat komentář
John Obi Mikel

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
DUCK11

0:1, Kane prelomí augustové prekliatie :)

Reagovat
Beros

Nečekám vůbec nic, kvůli tomu, co se v Newcastlu děje... Ten Ashley je pro mě fakt primitiv Jestli se nestane zázrak, tak je sezóna v p*deli ještě dřív, než vůbec začne... Jsem z toho upřímně dost smutný... Ale doufám, že se mýlím

Reagovat
smazaný uživatel

Newcastle sa v pohode zachráni.

Reagovat
Beros

Jenže já nechci, aby se zachraňoval... Já je chci zase vidět tam, kam patří!!! Do EVROPY!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Ale no tak, tam sú iné mužstvá. Ešte i ten Wolves a Fulham po tomto lete radím nad Newcastle. 12.-15. miesto je podľa mňa reálne pre Newcastle.

Reagovat
smazaný uživatel

V tomto zápase očakávam problémy. Mnoho zranených, hráči z MS sa vrátili ešte len tento týždeň do tréningu. Skúsim tipnúť zostavu:

Lloris - Aurier, Davinson, Vertonghen, Davies - Amos, Sissoko - Moura, Eriksen, Son - Llorente

Reagovat
Theft90

1:1

Reagovat
Infernoqt

1:1

Reagovat
ondrasch77

0:1 (Harry)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele