11. kolo
04.11.2018 16:00 CET
6 : 1
(4:1)

Reportáž

Manchester City - Southampton FC 6:1

Když se Mark Hughes objevil na Etiham Stadium naposledy, jeho Stoke City schytalo od domácího Manchesteru City nemilosrdný výprask 7:2. A ani tentokráte si Hughes jakožto kouč Southamptonu nevedl o nic lépe, neboť gólová propast mezi oběma kluby je při debaklu 6:1 totožná. Galapředstavení Citizens odřídil především Raheem Sterling, jenž dva góly dal a na dalších třech měl velký podíl. Tým Pepa Guardioly tak znovu vévodí Premier League, nyní již s dvoubodovým odstupem.

O výhře domácích nebylo pochyb již po osmnácti minutách hry, neboť v tu chvíli již platilo jednoznačné skóre 3:0. Southamptonskou pohromu odstartoval Wesley Hoedt, jenž si v šesté minutě srazil do vlastní sítě přízemní centr Saného, a vstřelil si tak letos již druhého vlastence. Přesně o dalších šest minut nato po dobré kombinaci Bernarda Silvy se Sterlingem udeřil Sergio Agüero, jenž zblízka doklepl do sítě svůj jubilejní 150. ligový gól v bleděmodrém dresu.

Citizens navíc neúprosně šlapali jako hodinky i nadále a po uplynutí dalších šesti minut skórovali do třetice. Tentokráte se na konci Sterlingova zpola odvráceného centru zjevil David Silva a udeřil parádní ranou z halfvoleje.

K úlevě příznivců Saints se však tímto gólem železná pravidelnost inkasovaných branek zastavila na delší časový úsek, a dokonce se na přelomu půlhodiny hry hostům podařilo nemožné - vstřelit gól do té správné sítě. Po předlouhých 505 minutách ligového fotbalu se totiž prosadil Danny Ings, jenž si nejprve sám na Stonesovi s Edersonem vybojoval výhodu pokutového kopu a následně jej sám proměnil. Přesto měli na závěr první půle poslední slovo Citizens, kteří prostřednictvím nepolapitelného Sterlinga a dobré práce napadajícího Agüera stanovili v druhé minutě nastavení poločasové skóre 4:1.

Po změně stran si oba celky připravily několik šancí na další změnu skóre, ale góly již padaly jen na jedné straně. V 67. minutě se opakovala kombinace u předešlého gólu, když Agüero vybídl k zakončení Sterlinga a ten se s další přízemní ranou nemýlil. Závěrečnou tečku pak v samém nastavení přidal Leroy Sané, jehož na kraji šestnáctky nenašel nikdo jiný než Sterling, a německý křídelník levačkou propálil brankáře McCarthyho pošesté.

Autor: Martin Kantor / skysports.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
MCFC_8

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

hlavne vyhrat.

Reagovat
MCFC_8

Ja dufam ze este natiahneme seriu s cistym kontom

Reagovat
t0mmy33MCFC

jj je to pekna serie, kazdopadne loni jsme takovou nemeli a jak to dopadlo

Reagovat
Assassin11

3:0

Reagovat
diastan

Já jen doufám, že po dalším měsíci bude KDB definitivně zpět. Na vyřazovací část LM bude potřeba

Dnes snad pohodové vítězství

Reagovat
t0mmy33MCFC

Na to jak se některým nedařilo a tolik zpackanych akci, tak stejně 6 gólů, dobrý

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele