2. kolo
19.08.2018 14:30 CET
6 : 1
(3:1)

Reportáž

Manchester City - Huddersfield Town 6:1

Loňské bezbrankové trápení se neopakovalo. Manchester City deklasoval Huddersfield pěti góly a zůstává po dvou kolech stoprocentní, zatímco loňský nováček je naopak po náročném úvodním losu bodově na nule. Jako obvykle byl ve středu gólového dění Sergio Agüero, jenž na Etihad Stadium sází jeden zásah za druhým a na konečném výsledku 6:1 se podílel hattrickem.

Oba celky do zápasu vstupovaly s bezbrankovou remízou z loňské sezony stále v čerstvé paměti, ovšem tentokráte již Citizens žádné podobné překvapení nedopustili. Od úvodních minut byli hosté přišpendleni ke své brance a ustavičnému tlaku zvládli odolávat pouze čtyřiadvacet minut. Poněkud kuriózně přitom nešlo o žádnou sáhodlouhou kombinaci, jakými se Manchester obvykle prezentuje, nýbrž nejvíce přímočarou akci, jaká jen byla možná - perfektním výkopem brankáře Edersona a zakončením Sergia Agüera.

Průlom skóre znamenal otevření gólových stavidel a další trefy na sebe nenechaly dlouho čekat. Sotva šest minut po prvním gólu využil Gabriel Jesús excelentní práce Benjamina Mendyho na levé straně a přesnou přízemní ranou na přední tyč vedení Citizens zdvojnásobil. Pouhé čtyři minuty nato pak nešťastník Ben Hamer lovil míč ze své sítě potřetí, když trestuhodně neudržel Mendyho centr v náruči a pohotový Agüero zaúřadoval podruhé.

Za tříbrankového vedení domácí přece jen lehce polevili v koncentraci i tlaku a Huddersfieldu se tak naskytla možnost, jak si vydobýt alespoň čestný úspěch. Po hlavičkovém přistrčení Mouniého se zblízka ze standardní situace prosadil Jon Stankovic a stanovil tak poločasové skóre 3:1.

Inkasovaný gól však favorita akorát přinutil navázat po změně stran tam, kde v první půli začal, a již po třech minutách se manko hostí znovu rozrostlo. Po faulu na Agüera se dostal k přímému kopu ze slibné pozice David Silva, jenž oslavil svůj jubilejní 250. ligový start v bleděmodrém dresu excelentní ranou před zeď do horního růžku, jíž bezmocný Hamer pouze přihlížel.

Ani za rozhodnutého stavu hráči Manchesteru nepolevovali v ofenzivním řádění a obzvláště na hladovém Agüerovi bylo patrné, jak moc si přeje skórovat svůj devátý ligový hattrick. Nejprve argentinský ostrostřelec orazítkoval tyč, pak v další slibné šanci zamířil vedle, ovšem čtvrthodinu před koncem se přece jen dočkal. Jeho náhrada Leroy Sané již netrpělivě postávala u postranní čáry, když Agüero lahůdkově usměrnil prudký Mendyho centr na přední tyč, a mohl se tak s fanoušky rozloučit při odchodu ze hřiště jako nefalšovaný muž zápasu.

V samém závěru se pak právě střídající Sané postaral konečné skóre 6:1, byť v oficiálním zápise bude jako střelec uveden hostující Kongolo, od nějž se míč po Saného střele smolně odrazil do sítě.

Autor: Martin Kantor

Komentáře (16)

Přidat komentář
MCFC_8

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
t0mmy33MCFC

taky bych to tak videl

Reagovat
Infernoqt

3:0

Reagovat
John Obi Mikel

0:0; Huddersfield 0 střel, 0 rohů, 0 ofsajdů. Držení míče cca 80%:20%

Reagovat
John Obi Mikel

A 15 zákroků brankáře

Reagovat
John Obi Mikel

*BRANKÁŘE HUDDERSFIELDU

Reagovat
smazaný uživatel

2:0 (2x Kun)

Reagovat
LidoOP

3:0

Reagovat
diastan

4:0

Jinak z fans... videli jste uz nekdo ten novy dokument All or Nothing ?? Nemuzu se dockat, na Imdb zatim 9,2/10. Uz trailer byl spickovy...asi si dam dnes maraton

Reagovat
smazaný uživatel

Kde se na to díváš a kolik je těch dílů ?

Reagovat
diastan

Dilu je 8, mam amazon prime video tak jsem to shledl tam, ale tusim, ze pod clanek s Kevinem daval nekdo odkaz kde se to da splasit

Reagovat
smazaný uživatel

Já si Amazon prime stáhl na PS díly tam jsou ale bez českých titulků to je pro mě ó ničem

Reagovat
Theft90

5:1

Reagovat
smazaný uživatel

Hm, skvěle rozjetá fanta na sazce a Pep mi to tou sestavou takhle posere... navic v offiko fantě Sané :D

Reagovat
smazaný uživatel

Rakety

Kun

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele