24. kolo
30.01.2019 21:00 CET
1 : 1
(1:1)
Stadión:
Anfield, Liverpool

Reportáž

Liverpool naplno nevyužil zaváhání Citizens a remizoval

Ve 24. kole Premier League ztratili oba favorité na titul. Liverpool měl proti Leicesteru díky včerejší porážce Manchesteru City příležitost odskočit na rozdíl sedmi bodů, jenže na Maného gól zareagoval ještě do poločasu Maguire a utkání skončilo remízou.

Stejně jako Citizens vstoupili Reds do zápasu jako uragán. Na zasněženém trávníku propadla Robertsonova přihrávka až do vápna k Manému. Senegalský útočník umístil míč k levé tyči, Schmeichel byl naprosto bez šance. Už o chvíli později mohl zvýšit Firmino, jehož střelu dánský gólman vytáhl na rohový kop. Po něm zcela sám skákal Mané, jeho pokus hlavou na vzdálenější tyč ovšem cíl nenašel.

Ve čtvrtině zápasu Alisson neuvěřitelným způsobem zpackal rozehrávku a přihrál přímo na nohy Grayovi. Ten odcentroval na úplně volného Maddisona, který zazdil tutovou šanci a z malého vápna nedokázal umístit hlavičku mezi tři tyče.

Už to vypadalo, že domácí půjdou do kabin s vedením v zádech, když následně nezvládli bránění volného kopu. Maddisonův vysoký míč ještě defenziva odvrátila, stejně tak Mendyho pokus z otočky. Zpoza vápna ale odhlavičkoval balón do pokutového území Chilwell, dostal se k němu nebráněný Maguire a přízemní ranou utišil Anfield.

Začátek druhé půle se odehrával ve velmi vysokém tempu. Nejprve musela obrana Liverpoolu zastavovat nebezpečnou střelu Maddisona, aby se po následném centru z pravého křídla vytáhl Alisson a zabránil Firminovi ve vstřelení vlastního gólu. Po necelé hodině hry upadl ve vápně Keita po souboji s Pereirou, píšťalka sudího však zůstala ticho.

Reds měli problémy s překonáváním defenzivy Foxes a povedlo se jim to znovu až po pětasedmdesáti minutách. Firmino si na levé straně náramně zpracoval míč, potáhl si ho na střed a zakončil, jenže pozorný byl i tentokráte Kasper Schmeichel.

Výsledek 1:1 určitě domácí celek nepotěší, neboť se pro něj jedná teprve o druhou ztrátu bodů na svém hřišti. Náskok na Citizens činí jen pět bodů, o další dva zpět je navíc i Tottenham. Pro Leicester je naopak tento bod velice cenným, neboť jeho forma v poslední době nebyla vůbec lichotivá. Lišky se vyskytují sice až v dolní polovině tabulky, avšak na osmý Everton ztrácí jediný bod.

Autor: Martin Vejdělek / onlajny.com, highlightsfootball.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
John Obi Mikel

3:0

Reagovat
LokoLFC

2:0

Reagovat
M1ck0

3:1, Salah, Firmino, Van Dijk - Vardy

Reagovat
smazaný uživatel

3:1 LFC

Reagovat
Assassin11

konečne aj pool stratil body, len tak ďalej

Reagovat
Y.N.W.A

po návratu z dovolenky se jde blbě hned do práce v tomto kole to tak nebolí, time-out si vybere každej manšaft... o to víc se cení ta sezóna Arsenalu bez prohry... další ztráty už by ale samozřejmě byly moc, chce to držet ten slibnej náskok

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele