27. kolo
23.02.2019 13:30 CET
2 : 1
(0:0)
Stadión:
Turf Moor, Burnley

Reportáž

Tlak na boj o titul je zase u konce. Tottenham prohrál v Burnley

Remízovat neumí a dneska to holt na výhru nebylo. Tottenham tedy v Burnley zákonitě musel prohrát a zase se stáhnout z hrdé pozice týmu, který vyvíjí tlak na celky bojující o titul. Manchester City a Liverpool si nyní mohou trochu odfrknout, po gólech Barnese a Wooda je teď Premier League zase spíš závod dvou koní.

Vynikající forma, čtyři ligové výhry v řadě nebo deset triumfů z posledních dvanácti klání. K tomu navíc suverénní vítězství 3:0 v osmifinále Ligy mistrů nad Dortmundem a návrat klíčové hvězdy Harryho Kanea. V Tottenhamu byla skvělá nálada a tu měl umocnit zápas v Burnley - vždyť kdyby Kohouti uspěli i nyní, stáhnou náskok Man City na čele ligy na pouhé dva body! Jenže kokrhání dnes znělo tuze smutně...

A to třeba v prvním poločase nebyli Spurs horší. V úvodu zápasu sice Westwood přímo z rohu donutil Llorise k zákroku, ale jinak francouzský gólman zasahovat nemusel. I proto, že povedená rána Barnese šla těsně nad břevno. Tuze se do pauzy nenadřel ani Heaton, který se nejvíc bál při pokusu Kanea zpoza šestnáctky. Dokázal ji ale "vytlačit očima".

Po změně stran ale Heaton už musel zapojit i ruce. V padesáté minutě to byl zase Harry Kane, kdo z uctivé vzdálenosti vypálil nádhernou ránu - a patrně by zaplula do šibenice, kdyby jí dráhu nezkřížila vytrčená Heatonova paže. No a o sedm minut později bylo vymalováno na druhé straně. McNeilův rohový kop našel hlavu Chrise Wooda, a jelikož vytáhlého útočníka Foyth bránil pěkně mizerně, mohl se míč z jeho kštice odrazit od břevna za brankovou čáru.

Tottenham se nevzdal a brzy vyrovnal. Kdo jiný než Harry Kane si převzal autové vhazování Dannyho Rose a po krátkém úprku směrem na bránu překonal brankáře. Poslední slovo ale měli domácí. Ještě ne čtvrt hodiny před koncem - to McNeila vychytal Lloris. V 84. minutě ale Gudmundsson se štěstím protlačil milimetrový pas před bránu na Ashleyho Barnese a ten s povděkem zasunul míč do sítě - 2:1.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (3)

Přidat komentář
MCFC_8

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
vanGomm

X.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele