7. kolo
01.10.2017 17:30 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Newcastle United - Liverpool FC 1:1

Liverpool dokázal v St. James‘ Parku uhrát pouze bod, přestože se brzy ujal vedení a měl výrazně více ze hry. Rafael Benítez proti svému bývalému klubu vyrukoval s úspěšným taktickým plánem, který zhatila pouze parádní dalekonosná rána Philippeho Coutinha, ovšem hned vzápětí s jistou dávkou štěstí zvládl srovnat Joselu a remízu 1:1 již Newcastle zodpovědně ubránil až do samého konce.

Úvodní minuty utkání patřily jednoznačně hostům a bylo zapotřebí několika zákroků hráčů Magpies na poslední chvíli, aby nadále platil průběžný bezbrankový stav. Nejprve musel domácí kapitán Jamal Lascelles zablokovat gólovou ránu Daniela Sturridge po ukázkové kombinaci Reds, chvíli nato pálil nebezpečně Sadio Mané z voleje a jen díky kritickému zákroku DeAndrého Yedlina nemohl Mohamed Salah pokračovat v samostatném úniku vstříc Robu Elliotovi. Zmar liverpoolských v zakončení posléze podtrhl Georginio Wijnaldum, jenž tečoval Coutinhův rohový kop do tyče, a Lovrenovu dorážku zastavila na brankové čáře obětavá obrana domácích.

Když už se zdálo, že jsou hráči Newcastlu z nejhoršího venku, dostal se v devětadvacáté minutě k odraženému míči Phillippe Coutinho, potáhl si jej z levé strany blíže do středu hřiště a fantastickou dělovkou na přední tyč přece jen zařídil Liverpoolu zasloužené vedení.

Hned devět minut nato se však naplno projevila jedna z největších slabin Liverpoolu, a to bránění rychlých protiútoků. Zatímco se Reds na průlom skóre tolik nadřeli, jejich soupeři stačila jediná příležitost, aby bylo znovu srovnáno. Díky Shelveyho povedené kolmici se zničehonic řítil sám na brankáře Mignoleta Joselu, a přestože španělský forvard se zakončením otálel, zoufalý skluz Joela Matipa trefil jeho holeň a míč se po tomto odrazu došoural přesně k tyči.

Herní iniciativy se tak museli znovu ujmout hosté, kteří měli k obnovení náskoku blízko pět minut po změně stran. Rob Elliot ovšem proti Sturridgeově tutovce předvedl kvalitní zákrok a dorážející Salah trestuhodně přestřelil. V závěru utkání ještě měli obstojné šance střídající Solanke či Oxlade-Chamberlain, zatímco na opačné straně málem Liverpool šokoval Mohamed Diamé, ovšem vítězný třetí gól již více než 52 000 přihlížejících diváků v Newcastlu nevidělo. Liverpool před očekávaným derby s Manchesterem United zůstává sedmý, Newcastle díky bodu za remízu 1:1 poskočil na deváté místo.

Autor: Martin Kantor / espn.com

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Beros

Reagovat
NuFc23

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
Infernoqt

1:2

Reagovat
vanGomm

Tip X.

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
oli9

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:4

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele