19. kolo
23.12.2017 16:00 CET
4 : 0
(1:0)

Reportáž

Manchester City - AFC Bournemouth 4:0

Už nějaký týden je jasné, že zažíváme něco, co dosud v Premier League bylo bezprecedentní. Nyní to dokonce vypadá, že něco podobného patrně ještě hodně dlouho ani nezažijeme. Ne snad že by Manchester City dnešní výhrou nad Bournemouthem překvapil, ale 17. výhra v řadě je zkrátka a dobře neuvěřitelný počin.

Jak roztomile nyní působí tehdy zázračná série londýnské Chelsea, která v minulé sezóně posbírala třináct vítězství v řadě a směle nakročila k zisku titulu. O tom, že letos se budou střídat stráže, už prakticky nemůže být pochyb - a při trendu aktuálních výkonů už mnozí vidí s pohárem v ruce kapitána Citizens Vincenta Kompanyho. Aby ne, třináct bodů v čele tabulky po polovině soutěže, to je skutečný počin.

Hrdinou zápasu se stal dvougólový Sergio Agüero, který rozšířil svou sbírku na 134 gólů v Premier League - a z hráčů v klubu ligových kanonýrů s více než 100 góly má nyní nejlepší průměr branek na zápas. Proti Cherries však nebylo zas až tak o čem, vždyť Bournemouth na Etihad Stadium prohrál i potřetí ve třech letech - a pokaždé o čtyři góly...

Po 26 minutách se Howeovu týmu nevyplatila lehkomyslnost v obraně, lacinou ztrátu před vlastním vápnem potrestal zmíněný argentinský forvard, který se úplně sám zjevil ve vápně a bez problémů proměnil přesný centr Fernandinha.

Bournemouth zakončil první půli slušně a pokusy Wilsone s Ibem musela obrana domácích zblokovat. Druhý gól zápasu přišel až po změně stran a postarali se o to hráči Manchesteru City. Silvovu přihrávku elegantně prodloužil do vápna Agüero a Raheem Sterling tváří v tvář Begovićovi nezaváhal.

Třetí branku přidal opět muž utkání a jeden z nejlepších útočníků Premier League za poslední roky. Na centr Bernarda Silvy naskočil mezi stopery opět coby hlavičkář a bylo definitivně po zápase. Tečku na konečném výsledku připojil hladový Danilo, jemuž do vápna poslal pozvánku Sterling.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Dovolím si jeden hrozný konspirační koment z cesty , takže se jím moc neřidte. Pg M.City v zápase max.2.

Reagovat
smazaný uživatel

To se stává .

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
diastan

4:0

Reagovat
t0mmy33MCFC

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

5:0

Reagovat
t0mmy33MCFC

Tak snad s Davidem

Reagovat
Theft90

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele